(honění trika) Nová závislost

Založil betakaroten, 15.04.2006, 17:42:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

betakaroten

Můj první okruh 12 V kolejí ;D
Modrošedé dilema: do budoucna plánuju zhruba tento rozsah modrých kolejí (extra-retro), ale z dřívějška mám spoustu šedých, které léta čekají na doplnění kovových středů.
Bohužel nemám místo na trvalejší stavby, takže velkoměsto bude jen občas :'( (foto zachycuje většinu mého legoprostoru, brácha je na tom podobně)

betakaroten

Santa Fe na 12 V - že takhle vypadá "američtěji"?
pseudo7745 - kdysi jsem slintal nad katalogem, teď slintám nad eBay a když vidím cenu, tak hořce polknu... ale aspoň jeden vůz dohromady dám!
Parní mašinka - ve stylu 60. let (ideabook). Kdo uhádne, jak vznikl červený vagon? ;D

otaznik

Já si nemůžu pomoct, ale 9V vlaky jsou ve valné většině mnohem mnohem hezčí než 12V a 4,5V. I Santa Fe vypadá lépe s originálními koly.

Ale hlavní je, jestli z toho ty máš radost. Na ostatní se vykašli  ;) ;)

hobby

Je pravda, že 9V vlaky jsou designově vymakanější, hezčí, také o mnoho let mladší a to je logicky vidět.  Ale 12V vlaky mají své veliké kouzlo a výrobní program měl výborné příslušenství (ovládání výhybek, závor, svítící lampy). Proto se nedivím, že má pořád dost příznivců, včetně mne.
Zajímavé, že zrovna tenhle 12V vlak 7745 http://guide.lugnet.com/set/7745, byl svého času považován (neprávem) za nepovedený, ale mě se tak líbil, že jsem si jej vydražil na EBAY. Stejně tak je někým  považován  9V vlak kyvadlový expres 4459 http://guide.lugnet.com/set/4559 za špatný, ačkoliv má svůj vtip i nápad.