Dopis LEGO Trading

Založil Jindroush, 15.07.2004, 17:19:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Ahojte,

jak jsem se již několikrát zmiňoval, mám hubu nevymáchanou, pročež jsem nelenil a konečně zavolal do LEGO Trading co a jak. Po telefonu mi nic moc říct nechtěli, tak jsem to sepsal mailem a po jisté, celkem dlouhé době (budiž jsou dovolené) jsem dostal odpověď. Zeleně jsou moje dotazy, modře odpovědi paní Lenky Staňkové. Do mailu jsem nijak nezasahoval, jen oháčkoval.


1) Jaké jsou plány ohledně zavedení plnohodnotného Shop-At-Home? 'Plnohodnotný' je myšleno objednávání přes http://shop.lego.com, tj. i s akcemi a slevami, ktere tam probíhají, a to bez prostředníka.



Co se týče Shop At Home - prozatím plány nejsou. Strategie LEGO prozatím zůstává tak, že jedinými oficiálními stránkami je LEGO.com se všemi svými součástmi a my nemáme právo si tvořit vlastní odnože.



2) Podobný dotaz se týká zavedení obchodu se službou Pick-a-Brick, kde si člověk může zakoupit kostky na váhu (existují nějaké obchody v zahraničí, nebo v Legolandech).



Kostky na váhu jsme letos představili v řetězci TESCO a vybraných nezávislých obchodech, šlo o akci velmi úspěšnou, takže věřím, že se bude i do budoucna opakovat.



3) Pokud se neplánuje, že takovéto obchody/služby bude provozovat firma LEGO Trading, je možné, aby to bylo svěřeno nezávislým prodejcům? Pokud ano, existují nějaké podmínky provozování?



Tuto službu není možno předat jinému subjektu.



4) Již jsou v prodeji některé nové stavebnice, které nejsou v letošním prvním katalogu. Kdy bude další katalog? Ptám se hlavně kvůli doporučeným cenám, které bych rád v budoucnosti zveřejňoval na svých stránkách, ovšem můj jediný zdroj je právě tištěný katalog. Nepředpokládám, že byste mi mohli svěřit ceníky s doporučenými cenami (i starší, před 3Q/2003).



Ceníky Vám připojuji. Katalog bude na trhu v srpnu.



5) Skončila již praxe, ze některé stavebnice byly v katalogu označeny jako 'Není v prodeji v ČR'? Narážím například na Mindstorms (i když Mindstorms už dnes pravděpodobně v nabídce nejsou).



Mindstorms v nabídce byť minimálně ještě pořád jsou a pro rok 2006 se chystaji nějaké novinky v této řadě, jinak praxe 'Není dostupné v ČR' se již nevyužívá, sortiment je většinou sladěný na 100%.



6) Podle toho, co jsem si počítal, tak ceny v České republice zhruba kopírují ceny v SRN. Například můj oblíbený příklad 4483 AT-AT:

[českou DPH beru 22%, kurs ČNB střed z 2.6.2003, abych se přiblížil k ceně v katalogu 08-12/2003, kde je česká doporučená cena 4589 Kč]

Německý SaH 134.99 EUR (obsahuje MWS 16%).
134.99 / 1.16 * 1.22 * 31.360 = 4453 Kč

Americký SaH 99 USD (neobsahuje žádnou daň).
99 * 1.22 * 26.86 = 3244 Kč

Trh s legem je v Čechách bezpochyby malý, holt česká kupní síla je nízká, ale domnívám se, ze současné vysoké ceny lega tomu rozhodně nepomáhají, navíc v situaci, kde ve všech 'běžných' obchodech na regálech mizí a je nahrazováno MegaBloks, popř. je regál sdílen (smíchán) mezi LEGO a MegaBloks. (aspoň tedy v končinách, kde se pohybuji já). Vím, že ve _všech_ zemích si lidé stěžují, že LEGO je drahé. Jen nechápu, proč mám za _STEJNÝ_  výrobek platit o třetinu víc, než bohatí američané. Navíc, ty nejobyčejnějši kyblíky s kostkami jsou v porovnání s USA nejdražší, někdy to vychází až 2x.



ZATÍM BEZ ODPOVĚDI!!!


Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

KLF

No... tak na Slovensku v Tesco sa mi niekedy uz zda, ze pomer LEGO - MegaBlocks je 1:1. ;( A cena tak 2:1...
Terminated.

Adamsith

Ten dotazník je dobrý. Mohl bych ho uvěřejnit na svých stránkách s tím, že jsi samozřejmě udělal ty? Mnoho lidí by toto zajímalo. Uvedl bych tvé jméno (přezdívku)...
Má vlastně český LEGO Trading nějaký web? Pokud s enemílím tak ne, že...

Jindroush

Není to dotazník, ale dopis.

Dal bych prednost krátké noticce a linku prímo na ten článek na fóru, přeci jen mi na tý návšťevnosti trochu záleží.  ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Adamsith