(Vlastní) Dům červené karkulky ......... po návštěvě vlka

Založil Pool, 31.07.2017, 19:04:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pool

Dům červené karkulky ......... po návštěvě vlka  >:D

Krátce po dostavění díla Purple House jsem dostal nápad na ještě lepší a více netradiční střechu. Střechu jsem si vyzkoušel na malém domku a vzhledem k tomu, že jsem použil přemíru Red Tile, domek mi připomněl Červenou Karkulku. Takže i když jsem to původně v této podobě neplánoval na něco použít, nakonec se z toho zrodil tento drsný MOC >:D.

Zde je nutné upozornit, že dílo je inspirované lidovými pohádkami z 18 století. Vzhledem k tomu, že smysl těchto pohádek byl v této době značně odlišný a pohádky obsahovaly na dnešní dobu značné známky násilí, tak podobně tomu je i v tomto díle. Pokud tedy špatně snášíte pohled na drsnější scény, pokračujte v čtení třeba na této stránce, kde si můžete užít krásu novodobých pohádek zpracovaných matkou.

Nakonec je nutné upozornit, že cílem tohoto díla není propagace násilí, tak aby to někdo špatně nepochopil. Berto to opravdu jenom jako snahu o vtipné ztvárnění dnes již zaniklých lidových pohádek a tak doufám, že dílko pobaví a nikoho neurazí.





HD

Znám chvíle, kdy se člověk chytne náhlé inspirace, a její vinou vznikne dílo dechberoucí. Toto byla asi jedna z nich, ne?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

skywalker007

Chalupa vypadá dobře a propracovaně,to samé krajina,akorát mi na té chalupě nesedí ty fialové tile. Jinak nejvíce mě zaujala ta krev co teče do vody,ta je opravdu dobrá a vypadá realisticky.

Tomik

Tvůj úvod mě trochu zarazil, protože na zde vložené fotce jsem nenašel nic násilného. Chvíli jsem si dokonce myslel, že celá pointa je v tom, že domeček je natřený na červeno Karkulčinou krví, :o ale potom jsem rozkliknul odkaz pod obrázkem a pochopil. Ten potok krve tekoucí do rybníka vypadá opradu realisticky a vtipný komiks také pobavil. Dobrá práce!
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Villa Legina

Citace od: Pool kdy 31.07.2017, 19:04:20
Nakonec je nutné upozornit, že cílem tohoto díla není propagace násilí, tak aby to někdo špatně nepochopil. Berto to opravdu jenom jako snahu o vtipné ztvárnění dnes již zaniklých lidových pohádek a tak doufám, že dílko pobaví a nikoho neurazí.

Správne. Staré ľudové rozprávky je nutné nanovo interpretovať. Vlkov je málo, človek ich takmer vyzabíjal, je potrebné tieto nádherné zvieratá chrániť. Takto sa to aj mne páči, a dúfam, že na sympatického vlka nečíha niekde zvrhlý poľovník  ;)

Pool

Re Tomik: Jo, jo, tohle je ještě slabý, takové zpracování úvodní plážové scény Zachraňte vojína Ryana,  to by bylo něco >:D.

Re skywalker007: Jop, chtělo by to spíše asi tam dát ty New Dark Red Tile, ale stavbyvedoucí měl omezený rozpočet na stavbu, takže se musel spokojit s fialovými  :D. Ne, naživo to nevypadá tak hrozně a aspoň to trochu oživí. A původně jsem to plánoval jen tak na test, takže jsem ten domek moc nepropracovával. První varianta byla jen z Red Tile, pak jsem zkoušel i nějaké nepoužitelné kreace jako viz příloha a nakonec až vzniklo tohle.

Re HD: Občas mívám slabší chvilky a pak z toho vznikají tyhle šílenosti  ::).

Re Villa Legina: Tak to si nejsem jistý, jestli jsi zkoukla i poslední snímek  ;D.

Igorus

Pěkné! Co se ti musí nechat, tak to tvoje vytváření hloubky a terénu je parádní. A ten komix je takový milý bonus  >:D

Co mi až tak nesedí (ale je to jen subjektivní pocit...) tak to je ta střecha. Ty přesahy jsou až moc výrazné. A ta druhá - ten plot umístěný na plate round 1x1. Nestálo by za to, vyplnit prostor ještě pomocí tiles?


Pool

Všem díky za pozitivní ohlasy i kritiku. Teď  dílo předělávám na něco použitelného na výstavě >:D, tak jsem tam změnil i tu fialovou na chajdě, že pohádku z toho už neplánuji  ;D

Re Igorus: Ty boční přesahy na střeše jsou úmyslné, že ta střecha úplně nedoléhá na ty stěny domku a tak to maskuje ten přesah  >:D. Přesah na hřebenu mezi jednotlivými deskami střechy to už je problém, ten mi taky vadí a trochu už jsem ho zamaskoval podplátovaním hnědou na jedné straně střechy, ale moc to nepomohlo a druhou jsem zkoušel taky podplátoval, ale pak tam vznikne ještě větší mezera  :-\. Takže pod tímto úhlem z toho víc asi vykouzlit nejde, to bude holt daň za takto netradiční střechu. Jinak podtilovat plot neplánuji, na to nemám dost tile v potřebných barvách, že teď se plot už rozrostl  ::). Ale  toho bílého round plate, co je tam jako pěst  na oko, jsem si taky po vyfocení všiml, nahradil jsem je tmavými sladěnými podle podkladu, takže už to je lepší. A kousek jsem zkoušel i podtilovat, ale když to bylo jen pod tím plotem, tak to bylo dost nepřirozené a spíš spíš se mi zdá, že na ten problém to ještě víc upozorní.

Foton

Tekoucí krev je naprosto luxusní! Komix výtečný.
Jen pořád nevím do které části pohádky to patří. Jestli je to moment kdy (teď už opravdu) snědl Karkulku a babču, tak to není domek Karkulky, ale Babči!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Pool

Jo, jo, úplně historicky přesné to nemám, to jo  :D Ty lidové masakry se snad myslím odehrály v babiččině chaloupce a lese, to jo  >:D. Ale nemohl jsem si pomoct, Červený dům mně k babičce neseděl, tak jsem z toho udělal dům Červené karkulky  ;D.