10262 Aston Martin problém jen u mého modelu? Prosím o radu

Založil MartasZLA, 16.02.2019, 09:33:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MartasZLA

Ahoj, chtěl bych se zeptat majitele tohoto modelu jestli mají stejný problém jako já nebo je to vlastnost. Po vysunutí zadního pancíře který kryje zadní okno ho již nemohu pomocí výfuku zasunout zpět protože se zasekne. Pokud to udělám ručně tak to jde hladce. Vím kde je problém zasekává se o tento dílek který je v kufru: https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=48336&idColor=1#T=S&C=1&O={%22color%22:1,%22iconly%22:0}
Zkoušel jsem vše dodatečně domáčknout, nikde jsem nenašel žádnou chybu kterou jsem mohl udělat. Pin který spojuje pancíř s pákou není volný má frikci a spojení s pancířem není ve středu takže při zasouvání dolů ho to táhne trochu na křívo a levý rožek se vždy zachytí o ten bílý dílek v odkazu. Pin jsem zkoušel vyměnit za jíný bez frikce a zasouvání funguje jen je problém že pancíř nedrží v horní poloze. Díval jsem se na videa a lidem vysunout i zasunout jde bez větších potíží takže nevím kde je chyba. Prosím tedy o radu pokud někdo máte tento model řejkněte mi zda máte tento problém taky nebo vám mechanismus funguje hladce popřípadě jak jste to vyřešili. Zatím jsem to udělal tak že tu spodní dlouhou černou kostku jsem sežíznul abych tam udělal nájezd ale nejsem z toho moc nadšený. Moc děkuji.

petsild

Dle asymetrické páky a videa čas 3:02.50, se musí vždy štít ručně domáčknout.

Video: https://youtu.be/jWvmUgtJBrI?t=10970

MartasZLA

Díky moc za info. Mě zmátlo že na videích které jsem viděl to lidem šlo tím výfukem nahoru i dolů.

petsild


MartasZLA

#4
Ano Brick Builder neukázal jak ho zase zasunout zpět tak jsem si říkal že to u něj funguje jako u mě.


Strider


petsild

Stačí zjistit při jaké pokojové :) teplotě a vlhkosti vzduchu bylo video natočeno.

MLT

Citace od: MartasZLA kdy 16.02.2019, 09:33:53
Po vysunutí zadního pancíře který kryje zadní okno ho již nemohu pomocí výfuku zasunout zpět protože se zasekne. Pokud to udělám ručně tak to jde hladce. Vím kde je problém zasekává se o tento dílek který je v kufru:

Právě jsem Aston doskládal a u mne bez problémů.
Ani jsem tomu nevěnoval při stavění pozornost, až když byl hotov tak jsem zkoušel funkce a vzpomenul si na problém uvedený zde.

Jde mi hladce vysunout i zasunout.


MartasZLA

Ahoj díky za info to je zajímavé. Nechápu tedy v čem je problém. Celý mechanizmus jsem zkontroloval několikrát a vše naprosto sedí s návodem.