Hobby výstava ve Velkých Přílepech 2018

Založil milanv, 15.04.2018, 21:56:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Letos se opět konala tradiční Hobby výstava - viz popis 2016 a opět se vydařila. Ačkoliv je jaro, organizátor mě požádal o náš mechanický betlém. Měl obrovský úspěch nejen u dětí, ale u dospělých. Otázky jen pršely a jen co jsem se vzdálil na 20 minut na oběd, už za mnou byl posel: "Máš tam jednoho pana architekta a další chlapy, mají spoustu otázek, zatím jsem je pustila prohlédnout si betlém zezadu a živě tam debatují nad mechanismy."

U dětí byla opět oblíbená Creationary dílnička, ačkoliv se letos nerozdávaly ani body ani bonbony. Průměrně si každé dítě stavělo alespoň tři modely, nikdo nechtěl odejít po prvním. Jako bonus pak byla vystavená vesnická škola, poprvé za svůj bohatý výstavní život sice osamoceně, zato pohledová ze všech stran. Přílepští tak byli první, kdo viděl scénky uvnitř školy. A bohatě je komentovali :)

Celý den jsem samozřejmě odpovídal i na dotazy na naše fórum. Kdo vlastně jsme, co děláme. Zájem byl velký.

Jedinou vadou na kráse tak byla kolize termínu se tříděním malého LB...
Pán na Žlutém hradě

milanv

#1
Pro ukázku pár fotek (ne moc dobré kvality) naší legové sekce. Bohužel výstava nemá své stránky s fotogalerií. Bylo by to velmi zajímavé, protože množství "disciplín" (řemesel, umění, dílniček pro děti) je obrovské, doslova od paličkování a patchworku přes lego a vláčky až po vojenské a jiné veterány venku na parkovišti. Děti si mohou vyrobit přáníčka, stavět lego, lepit plastikové modely, vyrábět letadýlka na gumu, vyrábět vlastní sýr (moc dobrý!), lepit vystřihovánky, drátovat (větší a dospělí) nebo naopak vyrábět z papíru (menší školkové)... Své umění tam ukazovali s tiffani vitrážemi nebo třeba lodičky v lahvi...

Pán na Žlutém hradě