SNOT a vlaky

Založil Micho, 21.08.2005, 18:21:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Posledné dni som sa hral a študoval SNOT techniku aplikovanú vo svete Lego vlakov. Zdroje čerpám hlavne už na spomínaných odkazov v téme Kniha 'Getting started with Lego trains' .

Zatiaľ mám rozpracovanú túto mašinku, ktorú som tak narýchlo čo sa týka strechy dokončil. Teda nejedná sa o žiadny konkrétny model. Hlavnou inšpiráciou mi bola tvorba od James Mathis, ktorý sa tejto technike SNOT dosť hodne venoval. Konkrétne tento model DB103. Inak na brickshelf je kopec jeho modelov, kde viac menej túto techniku aplikuje. Dobrý študijný materiál je aj na viackrátbricksonthebrain.

SNOT technika je dosť náročná na hladké tile a takisto sa používa (vo vlakoch) veľa jednostudových plates. Výsledky sú ale celkom fajn. Čakám na nejaké tie kocky z BL (s Cavelonom), kde to potom budem dolaďovať ...

Micho

Takto nejak to vyzerá otvorené.

Micho

#2
Za obeť padla klasická SantaFe. V popredí v modrom prevedení je aj pokus spred 2 mesiacoch o prevedenie KLF kreácii na  210-014. Ta sa z nedostaku kociek nepodarila a Luky ju dokončil tak ako vyzerá teraz. Stal sa z nej dízel.

Colonel32

jj, ten navod na DB 103 si pamatuju... nejlepsi na tom je, ze slavny 7740 mel taky imitovat tuto lokomotivu... inu, vyvoj jde kupredu

Karel K

#4
Ta mašinka postavená SNOT technikou je nádherná. Tak nějak jsem se domyslel, že SNOT technicka znamená techniku stavění "bez vnějších studů"  :) Mohl bys prosím Tě napsat blíže, co to znamená SNOT technika?

Svou prosbu o informace beru zpět. Přes "Vyhledávání" na fóru jsem našel potřebné info.

peki

Citace od: Micho kdy 21.08.2005, 22:16:19
Ja chápem SNOT techniku ako otáčanie brickov o 90 resp. 180 stupňov za účelom dosiahnutia zaujímavejších a nových dizajnových efektov - dekórov.

Zjistil jsem že většina odkazů výše (bohužel) nefunguje. Tak než najdete odkazy na nové zajímavé SNOT techniky v trains jeden obecnější   už jsem to viděl někde na kostkách. Ale aspoň něco na "začátek"