*TOP* #10 CBC (Vlastní) Keltská usedlost

Založil Apollo, 27.08.2011, 20:02:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Apollo

Dámy a pánové, drahé publikum,
rád bych vám představil můj počin do CBC II soutěže. Jedná se o typický den na keltské usedlosti nalézající se na cestě mezi opiddy Nomisteriem a Redintuiem. Tento výjev se odehrává někdy v létě roku 611 po založení Města (142 př. n. l.).

Siedar, mladý a arogantní syn náčelníka Redintuionu, opět přijel zdůraznit svou důležitost na malou usedlost. Zatímco se Siedar hádá s Haerviuem a jeho ženou Genovefou, kteří společně vedou usedlost, malý Judoc musí na ručním mlýnku umlít dostatek mouky na oběd a hlavně na výborný ovocný koláč. Nemusíte se ovšem lekat, nejedná se (momentálně) o dětskou práci, ale obyčejný trest. Za jakou lumpárnu přenechám na fantazii jednotlivých čtenářů... Mlýnek na mouku je umístěn hned vedle pece na chleba a stříšky, která je postavena nad obilní jámou.

Na druhé straně potoka pak můžeme vidět starého Maedoca, otce Haerviua, a otroka, který žádné jméno nemá a obvykle se mu říká "hej ty", "otroku" a dalšími podobnými milými osloveními. Tato dvojice právě opravuje plot kolem oborohu, v podstatě zastřešeného seníku, jakéhosi předchůdce stodol. Všimněte si "hejtyho", který právě opaluje konce kůlů, aby v půdě neztrouchnivěly.

Děkuji za pozornost.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Apollo

Rád bych představil rozpracovaný soutěžní MOC. V plánu je učesat vzhled budov a přidat výstavbu další. Plus udělat pořádně zeleň (stromy) na druhé straně potoka.

Budu moc rád za jakékoli postřehy a připomínky ke stavbě.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Colonel32

Z prezentovaných děl asi zatím nejlepší, co se postřehů týče, tak:

- několik zelených plates jsou kandidáti na "umej si to" hlášku,

- ta voda je příliš pravidelná. Škoda že si nestihl Lugbulk a trClear tiles 1x2, ty by s modrým podkladem byly mnodem lepší. Takhle ale aspoň zvážit, zda by to nešlo vybagrova a nacvakat posunuté ob jedna jako cihlovou zeď - takhle v tom ale vidím spíše modrou mřížku než potok. Taky jde voda dělat z bricků naležato, tam se to mnohem snáz nastaví nějakou plate v mdBlue nebo DkBlue, ale zas otázka, zda by to nebylo příliš náročné, že by to vyžadovalo přebourat celé dioráma.

- ten velký strom s malým stromkem na vrchu mi přijde děsný. Jak udělat lépe však netuším, podbný problém jsem někdy před rokem řešil a nakonec jsem to vzdal a stavěl jen jehličnany. Ale asi by to nějak mohlo jít z hinge plates a malých palmových listů zužujících se směrem nahoru.

Apollo

Díky, asi se budu červenat ^_^;;

ad 1 - Vím, vím, vykoupu, nebo alespoň schovám. Jsem prasátko. 9_9;;
ad 2 - Začínám po dlouhé době tamna stavět a tiles se mi zdály jako lepší možnost, takže modrou na SNOT potok nemám a asi nebudou zatím ani finance. -_- Zkusím to zatím alespoň vydloubat a nějak posunout.
ad 3 - Už jsem dohledal návod na stavění jehličnanů. Zkusím podle toho, nebo nějak jinak. Ale rozhodně tam jehličnan chci.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Rhox

Mě teda přijde, že SNOT potok je i levnější než Tiles, rozhodně vypadá líp a taky se ty modrý díly dají použít jako výplň terénu v MOCech, kde není voda.
Co se týče stromu, tak ten vršek se dá postavut taky z těch menších palmových listů, chce to je však trochu ohnout.
Jinak se mi stavba taky velice líbí a těším se na to, až bude hotová...

Apollo

Tak trochu upraven velký dům a pokusil jsem se o strom... Bohužel, použité listy jsou malé, takže už není moc kam ustupovat.

Popřemýšlím ještě o té vodě.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

germik

Ten strom hned vypadá líp, a to posunutí stěn o půl studu domu taky prospělo :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

gearcs

Smrček z vrcholku stromu sundat, příšerné! Jinak se mi líbí rozvržení stavby, propracuj více terén a detaily, ať to má šťávu.

Aki

Taky se mi to líbí. Zvlášť oceňuji dýmník ve vyplétaném a omazaném štítě. Super.

Trochu bych rozbil to pravoúhlé zastvění pootočením někteé ze staveb do jiného ne 90° úhlu a chybí mi nějaký mostek přes potok, docela by se ti tam hodil oboroh, nebo jiné podobná drobná stavbička.

Ivansliz

Posunutí těch stěn o půl studu bylo více než potřebné. Když jsem přemýšlel u prvních fotek, co zlepšit, tak to bylo první, co mě napadlo. Je vidět, že se stavba posunuje k lepšímu. ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Apollo

Tak jsem začal předělávat celý terén - zmenší se skála, voda bude v SNOT, zrušit pravoúhlé uspořádání a takové drobnosti. Takže je vše hezky rozebrané a začínám spodek na novo. ^^

To Aki - Nad oborohem jsem přemýšlel a nakonec ho tam zkusím nějak postavit. Jen si nejsem jistý, jak moc historicky věrné to bude. Pokud vím, tak je doložený až někdy od 13.-14. st. Spíš tam zkusím nějak rozumně ztvárnit jámu na obilí.

Jinak samozřejmně děkuji za veškeré připomínky a postřehy.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Aki

Pár století bych ještě ubral (viz Legenda o Ostojovi), ale je pravda, že až do Laténu úplně nevidím ... :-[

frantoka


Apollo

Citace od: Aki kdy 01.09.2011, 20:36:31
Pár století bych ještě ubral (viz Legenda o Ostojovi), ale je pravda, že až do Laténu úplně nevidím ... :-[
Tak podle knihy Pravěká Praha (M. Lutovský, L. Smejtek a další, nakl. Libri, Praha 2005) na str. 627 se píše, že některé menší objekty jsou interpretovány jako oborohy, podle vzoru u mladších (středověkých a dále) nálezů. Např. Poříčany. Takže přikládám první pokus. toho času ještě velmi ve stavu rozpracovanosti. Přemýšlím, jestli to bude vypadat lépe se šikmými, nebo s tiles jako střechou.

Plus úprava terénu se SNOT vodou. V rohu je zatím nechané volné místo na oboroh.
Bordelu na pozadí si prosím nevšímejte. ^_~
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Colonel32


Apollo

Tak pomalu dodělávám. Pokus o nafocení se dneska nezdařil, ale přikládám alespoň něco málo. Snad se podaří během týdne chytnout lepší světlo.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

mizdas

Mě se to líbí, zejména fotky, ale zkus figy udělat trochu divočejší (jedná se o kelty) - takže třeba někde jiná torsa, a všem cpát dlouhé neupravené vlasy, a zarostlé tváře  :). Můj názor.

Petronel

no pěkné pěkné, jsou tam pěkné některé detaily, jednoduché, ale pěkné. Např. ohniště, nebo ten most přes vodu..  ;) Akorát nerozumím tomu, co se to válí v té vodě, na třetí fotce za jezdcem  ;D

Kiko97

Nič sa nevalí, tam stojí skala. Nemôžem povedať nič iné, lebo sa mi to takisto veľmi páči.  :D

Jotun

Mizdas má docela dobrý postřeh, možná by stálo za to udělat nějakeho figa aby vypadal trochu více jako kelt než bežný středověký peasant. Možná by nebylo špatné použít to svalnaté torzo, aby byl fig do půli těla (ale ted si nevzpomenu který fig nebo v jakém setu jsem ho viděl, možná mi někdo pomůže a dá na něj link) hlavně né torzo tlustého sumisty:D to by se na kelta moc nehodilo:D Pro inspiraci přikládám par obrázků keltů.

Jotun

Tak jsem to našel jedná se o torzo surfaře z druhé kolekce minifigů.

mizdas

Možná by šli použít i helmy ze setu 7573  ;) :D.

Apollo

Díky za kritiku a rady.

Citace od: Jotun kdy 16.09.2011, 22:40:54
Tak jsem to našel jedná se o torzo surfaře z druhé kolekce minifigů.
Zrovna surfaře jsem zkoušel a podle mého názoru to vypadá strašně, takže jsem raději použil gladiátora.

Citace od: mizdas kdy 16.09.2011, 16:32:52
Mě se to líbí, zejména fotky, ale zkus figy udělat trochu divočejší (jedná se o kelty) - takže třeba někde jiná torsa, a všem cpát dlouhé neupravené vlasy, a zarostlé tváře  :). Můj názor.
Tady je to podobně. Kelti nebyli neupravení a zarostlí, viz ospreyovské obrázky přiložené Jotunem. Pravda, neměli kápě, které asi dám pryč, ale jinak byli na barbary čistotní. Spíše přemýšlím, kde najít vhodná pruhovaná těla (piráti?). Nedostává se mi doma vhodných těl ani vlasů. -_-
Ta divokost byla u válečníků, který je zde jeden, a to navíc nafoukaný floutek. ^^

Citace od: mizdas kdy 17.09.2011, 09:07:16
Možná by šli použít i helmy ze setu 7573  ;) :D.
Jo, ta přilba by byla libová na monte fortino typ (v římské terminologii, nevím jak u barbarů).

Rozhodně ještě jednou děkuji za kritiku a zkusím to nějak vylepšit do zítřejšího finálového focení.
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Apollo

Tak poslední změny udělány.
Siedar nakonec skoro celý změněn - to tělo je sice odporné, ale víc keltské.
Příště si musím udělat custom minifigy. Nebo se modlit, aby byly antické sety. ^^
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

mizdas

Dobrý, udělal jsi mi radost, pěkně jsi to nakonec vyřešil, ty kalhoty hrozně bijou do očí, ale tím líp, je to víc keltské  ;D.

Colonel32


Ivansliz

Snad se nedotknu autora nebo třeba někoho z hodnotících, ale u toho díla mě překvapilo, že se umístilo na prvním místě. Dílo jako takové se mi určitě velmi líbí a zamlouvá. Např. to, jak si autor vyhrál se stromy, či si vzal k srdci každou radu, jak co vylepšit. Zejména změna designu potoka, velmi pomohla, či zapuštění části zdí více dovnitř stodoly apod. Také čilý život v MOCU. Ale např. terén, na kterém jsou stromy, se mi zdá z bricků příliš schodovitý. Dále, hned na první fotce u podkladu z černých kostek, by mě zajímalo, jestli ty 2 černé kostky jsou nějaký starý typ lego kostky s dírkou a nebo jsou ty kostky poškozené vrtáním? ( ??? )! Také pozadí při focení není příliš jednotné na všech fotkách. První fotka rozestavěného díla v druhém příspěvku se mi určitě líbí více(bíle stěna jako pozadí a černý stůl), ale to je jen můj názor.

Jinak určitě výborný popis s příběhem, to opravdu u mnoha jiných děl chybí. Jak jsem již naznačil, toto dílo se mi z mnoha aspektů velice líbí a určitě si zasloužilo být v prvních 6 s oceněním k BL obchodům, ale na první 2-3 místa jsem měl prostě jiné favority. Stejně jako ostatním stavitelům, tak  i Apollovi gratuluji, protože samozřejmě výhru si určitě zaslouží.

PS: Tento asi nejrozsáhlejší popis, který jsem k dílům ze CBC napsal, určitě nemá za cíl kritizovat hodnocení porotců. Přesto, že jsem zde shrnul rozdílný názor, jsem naprosto spokojen s vším všudy s tím, jak soutěž dopadla od A až do Z.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Apollo

Citace od: Ivansliz kdy 03.10.2011, 13:38:34
Snad se nedotknu autora nebo třeba někoho z hodnotících, ale u toho díla mě překvapilo, že se umístilo na prvním místě. Dílo jako takové se mi určitě velmi líbí a zamlouvá. Např. to, jak si autor vyhrál se stromy, či si vzal k srdci každou radu, jak co vylepšit. Zejména změna designu potoka, velmi pomohla, či zapuštění části zdí více dovnitř stodoly apod. Také čilý život v MOCU. Ale např. terén, na kterém jsou stromy, se mi zdá z bricků příliš schodovitý. Dále, hned na první fotce u podkladu z černých kostek, by mě zajímalo, jestli ty 2 černé kostky jsou nějaký starý typ lego kostky s dírkou a nebo jsou ty kostky poškozené vrtáním? ( ??? )! Také pozadí při focení není příliš jednotné na všech fotkách. První fotka rozestavěného díla v druhém příspěvku se mi určitě líbí více(bíle stěna jako pozadí a černý stůl), ale to je jen můj názor.

Jinak určitě výborný popis s příběhem, to opravdu u mnoha jiných děl chybí. Jak jsem již naznačil, toto dílo se mi z mnoha aspektů velice líbí a určitě si zasloužilo být v prvních 6 s oceněním k BL obchodům, ale na první 2-3 místa jsem měl prostě jiné favority. Stejně jako ostatním stavitelům, tak  i Apollovi gratuluji, protože samozřejmě výhru si určitě zaslouží.

PS: Tento asi nejrozsáhlejší popis, který jsem k dílům ze CBC napsal, určitě nemá za cíl kritizovat hodnocení porotců. Přesto, že jsem zde shrnul rozdílný názor, jsem naprosto spokojen s vším všudy s tím, jak soutěž dopadla od A až do Z.

Autora se nedotkneš, i mně se zdá terén moc schodovitý, ale už jsem byl líný to přestavovat. 9_9 Černé bricky jsou původní s dírami na kola na každé ze stran - na začátku stavby MOCu jsem neměl jiné černé. A stůl se stěnou jsem nakonec nepoužil, protože není čím ho nasvítit, aby to vypadalo nějak k světu.

Doufám, že další moje MOCy se ti budou líbit víc. ^_~
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Hardegon

Jak tvrdí Ivansliz i mě překvapilo, že zrovna tento MOC vyhrál. Je tam spousta věcí, které u nováčka zde na fóru příjemně překvapí, ale spousta věcí na mě působí až moc těžkopádným dojmem, jako například pec, oboroh nebo obilná jáma. Navíc mi tam stále nesedí ta "terasa" (nebo jak to nazvat) u hlavního stavení. To moc ke keltům nejde.