Společný projekt: Mistři světového filmu

Založil milanv, 05.09.2015, 19:37:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Foton

Sice jsem nebyl účastníkem, ale musím smeknout před Milanovým nadšením a snahou dát do toho něco víc. Filozoficky i materiálně.
Dost mě mrzí, že jsem přišel o ten moment "tady mám pro Vás takové dárečky".
Figurky jsou to pěkné ale to nadšení "jé já jsem za to dostal, nečekaně, takového vtipného figa" by neznalo mezí :-)
Všem Vám to moc přeju a už se těším až to všechno uvidím naživo.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Marty713

Přečetl jsem si teď celý scénář a říkám si, že je to spíš taková Itchy & Scratchy Show. >:D

milanv

Filmový projekt na výstavě v Letňanech

Ahoj všichni mí filmaři!

O náš společný projekt je zájem i na velkou výstavu v Praze v Letňanech, a to je dobrá příležitost představit se před ještě větším publikem. Převoz a všechno okolo si vezmu na starost, plus samozřejmě uvítám, když se mi začnete hlásit jako dobrovolníci na pomoc - až budeme znát instalační víkend a další podrobnosti. Teď se vás hlavně chci zeptat:

* chtěl by ještě někdo přidat scénku?
* je naopak někdo, kdo by v Letňanech vystavovat svou scénku nechtěl?

Díky za odpovědi, nejlépe nejpozději do konce roku, ať máme čas se dohodnout v klidu na organizaci.

Váš rejža
Pán na Žlutém hradě

Izabella08

Náš milý rejžo,  určitě ráda budu v Letňanech pokračovat. Zatím nové stavby neslibuji, i když mám jednu v hlavě :)
Ráda i pomůžu s instalací.

Formy_Tinus

Ahoj Milane,

tak super zpráva! :) bude mi ctí být i v Letňanech a jestli bude potřeba , hlásím se.

Hardegon

Letňany OK. Pomůžu tradičně jako zasklívač nebo co bude potřeba. Další scénky se ti tam vejdou?

Atom

S mojí scénkou můžeš počítat.
Těším se

Hroch

Můj film také může pokračovat na další výstavu. Díky.

HD

Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Pool

 Jestli bude nějaká brigáda, tak odpolední směnu bych zvládl  :D. Obě své scénky samozřejmě rád uvidím  v Letňanech, jen novou už zrealizovat nestihnu  :(

milanv

Díky vám všem zatím za odpovědi.

Hlavně v pohodě, užijte si Vánoce a pak se zase domluvíme. Nové scénky nejsou vyloženě potřeba, pokud budeme všichni souhlasit s převozem do Letňan, můžeme to tak nechat. Plus já mám v záloze rozestavěnou jednu scénku, kterou jsem do projektu nedal, aby bylo místo pro vaše. Takže máme rezervu :)
Pán na Žlutém hradě

hawran

Ahoj Milane,
pokud není vyloženě potřeba nová scénka, tak do toho jdu s vámi!!! :)
K.
Bricks Forever!

Ravenhorn

Já se přídávám také, ať to pokračuje. Na nějaké nové přeci jenom zkusím zapracovat, ale třeba by pak byla až na nějakou další akci :-)
Castle, Pirates a Star Wars.

Puclik

Ahoj Milane, budu rád když se moji "Návštěvníci" přesunou s ostatními scénkami do Letňan.

davroman

Ahoj rejžo, Pat a Mat s tebou jedou do Letňan.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Marty713

Jasná věc. Jen ať to cestou do pravěku vezmou i přes Letňany. ;)

milanv

Přesun Filmového projektu do Letňan

Zdravím všechny filmaře! Jelikož se mě osobně okolnosti zkomplikovaly a nemůžu být přítomný v sobotu na hlavní instalační den, tak se s většinou z vás bohužel neuvidím, ani v hospodě. Moc mě to mrzí, ale nastal u mě konflikt termínů, který jsem nemohl očekávat.
Přesun Filmového projektu proběhne tedy trochu netradičně komplikovaně, přestože je to jen v rámci jednoho města: v pátek Filmy zabalíme do přepravních krabic a uschováme v Butovicích. V sobotu se převezou do Letňan beze mě (s obojím slíbila pomoci matka, moc díky!) a v neděli já dorazím do Letňan a spolu s matkou a Petronelem Filmy nainstalujeme - díky vám oběma.

Aby to bylo ještě komplikovanější, tak jsem byl požádán právě na tu sobotu, na výstavu ve Velkých Přílepech, kde už několikátý rok po sobě propaguju kostky.org, o aspoň malou ukázku právě Filmového projektu. Takže bych rád vybral cca 13 scének do malého podstavce a tuto část vystavil i tam. Nemusíte se ničeho bát, ten kamarád z vlastních peněz na náš projekt nechal vyrobit vitrínu na míru, takže to bude komplet za plexisklem, i shora. Kdyby někdo ale vyloženě nechtěl, aby se jeho scénka projela Praha-Přílepy-Praha, tak mi prosím napište. Jinak, to se přiznám, budu vybírat scénky v prvé řadě podle jejich náročnosti na znovusestavení. Protože v Přílepech na všechno budu sám.

Pochopitelně součástí instalace v Přílepech bude i vysvětlení a pozvánka do pražských Letňan na celý projekt, aby každý návštěvník věděl, že tohle je jen ochutnávka :)
Pán na Žlutém hradě

milanv

#617
Radostná zpráva ze dvou konců světa

Maraton je za námi a vše je v pořádku na svém místě. Ze všeho nejdřív bych chtěl poděkovat matce a Petronelovi. Nebýt jejich pomoci, nejen že bych to neměl šanci nikdy stihnout, ale ještě bych se na tom úplně "oddělal". I tak, ve třech, jsme toho měli plný brejle, a to přes všechny přípravy v minulých dnech. Opravdu veliké DĚKUJU!

A jak to celé bylo?

Nejdřív v pátek balení v Butovicích a třídění na část do Přílep a část na přímý převoz do Letňan. V sobotu zatímco Dita a Petronel pomáhali v Letňanech, já brzo ráno vyrazil do Velkých Přílep, abych stihnul Filmy postavit ještě před otevřením výstavy. Měly veliký úspěch. Děti jásaly nad Patem a Matem, dospělí se většinou "chytili" nad Limonádníkem - a to je povzbudilo a pak postupně odhalili i ostatní filmy a užívali si všechny detailíky. Samozřejmě jsem nezapomněl udělat speciální popisky - seznam filmů, s poznámkou, že je to jen část a celou sadu najdou na pražské výstavě. Hned se na to lidi ptali, reklama zafungovala!

Dnes jsme úspěšně postavili celé Mistry světového filmu i v Letňanech, jsou v novém uspořádání a kompletně zkontrolovaní a opravení, všechny scénky. Zbyly mi v krabici jen tři knížky a jedny nůžky, ty jsme ani po pečlivé kontrole všech fotografií nedokázali umístit. (Nůžky u Adamsovy rodiny samozřejmě jsou, tyhle druhé nevíme.) Zároveň jsme zrekonstruovali i podstavec, všechny filmové pásy a zakrytí černým papírem, takže celek vypadá jako nový a už se těší na první návštěvníky.

No a na závěr jedna osobní zpráva od vašeho rejži: zažil jsem muka pekelná! Ve čtvrtek večer jsem seděl nad seznamem a fotografiemi vašich scének s úkolem vybrat třináct zástupců do Přílep. A u toho jsem si uvědomil zas a znova, jaká skvělá díla jste všichni postavili! Ať jsem vybral jakoukoli třináctici, podíval jsem se na ty ostatní a trpěl jsem, že nemůžu vzít všechny. Každé jedné mi bylo osobně líto. Velikost vitríny v Přílepech byla neúprosná, tak doufám, že se co nejvíc lidí přijede podívat do Prahy. A vám ještě jednou děkuju: zase jsem si ověřil, jak krásný projekt se nám společně povedl.
Pán na Žlutém hradě

Ravenhorn

Já doufám, že na druhou půlku roku uděláme nějaké nové scénky. Určitě bych nějakou novou udělal :-)

Díky že se tomu věnuješ  ;)
Castle, Pirates a Star Wars.

milanv

Převoz na další výstavu

Můj filmařský týme! Jsme velmi upřímně zvaní na víkendovou výstavu v Olomouci, na začátku října. Minulá výstava tam byla tak povedená, že si myslím, že to bude víc než důstojná derniéra pro náš společný projekt. Naposledy se vás tedy ptám: "Souhlasíte s převozem vašich exponátů, scének, na další výstavu?". Kdo by opravdu nutně chtěl se poslední slávy neúčastnit, musel bych jeho scénku vyndat a nahradit, abychom mohli vystavit projekt jako celek. Bylo by mi to ale tentokrát líto, protože bych chtěl všem dopřát to "důstojné společné rozloučení". Zvlášť když mám pak nachystané jedno překvápko :)

Technicky to bude tak, že já zařídím vše opět s podporou dobrovolníků: sbalíme projekt do našich filmařských krabic (extra přihrádka pro každou scénku zvlášť), uskladním to u sebe přes prázdniny a v říjnu to postavíme v Olomouci.
Pán na Žlutém hradě

Pool

#620
Za mě bych jenom rád u Predátora zkontroloval, jestli tam jedné figurce neskončila životnost  ;D Jestli ne, tak není problém pokračovat dál a u té druhé scény, tam se nemá co zkazit, takže může pokračovat po turné  ;).

Edit: Jasan, pomoct se stěhováním nebude problém.

milanv

@Pool: Super, hlásíš se tímto do party dobrovolníků na stěhování? :)

Jinak přidávám dodatek: ano, plánuji Olomouc jako poslední zastávku pro náš projekt. Jediné, co by mě dovedlo zviklat, by byla příležitost (a moje možnosti jako čas a finance) vystavit to na zahraniční výstavě. Ale popravdě to nepředpokládám, zatím jsem to nezjišťoval a sám to organizovat nebudu. Jedině kdybych jel ještě s někým. A až po Olomouci.
Pán na Žlutém hradě

peki


šipka

Jasan, může pokračovat ( Adéla) + jetaM ( S čerty nejsou žerty, 4 vraždy)    Zahraničí je sice dobrý nápad. Myslím ale, že vzhledem ke specifickým filmům by přicházelo v úvahu max. Slovensko.

Formy_Tinus

S tebou mě baví svět určitě chce taky jet do Olomouce :)

Hroch

Souhlasím s přesunem na další výstavu. (Slunce, seno)

Ravenhorn

Já také souhlasím. Já doufám, že třeba bude později nová verze filmařů s novými scénkami (třeba na rok 2018)  ;)
Castle, Pirates a Star Wars.

Izabella08

Já samozřejmě také souhlasím...a jsme moc ráda, že vás všechny v Olomouci budeme mít...budete pýchou výstavy...moji kolegové filmaři:)

davroman

Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

hawran

Otík samozřejmě taky chce do Olomouce :)
Bricks Forever!