kostky.org TROPHY

Založil peter, 21.03.2017, 14:29:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Zvolte Vámi preferovaný termín expedice

22. července
2 (50%)
29. července
1 (25%)
5. srpna
4 (100%)
Vyhovuje mi kterýkoliv z výše uvedených termínů.
0 (0%)

Celkem hlasů: 4

peki

Supr video ze zdařilé akce.

Shmade

Díky za video i za super den, doufám, že letos ještě bude šance provětrat sebe i auta. :)

Petronel

#62
Peter, shlédnul jsem celé video a musím říct že:

této sekci tolik nerozumím a věnuji se jinému Lego odvětví, ale občas ze zvědavosti mrknu jak kostkaři pod tvým vedením jezdí.
Trochu jsem si už od začátku říkal, že pravidla pro přihlášení (jak má vozidlo vypadat, co má vše obsahovat, nutnost mít polepky s logem, dodat popis součástí..) bude mít velký vliv na účast a zda to nejsou zbytečná omezení. Ale po shlédnutí videa jsem pochopil a prozřel.
Těmito věcmi byla celá akce posunuta na velmi vysokou úroveň, všechny vozy vypadaly výborně, polepy tomu dodaly třešničku a celý závod včetně všech zastávek a úkolů byl dokonalý! Zkrátka opravdu profesionální akce jak na komerční akci ofiko od Lega.  :D
Díky že kostky takto podporuješ, je to ohromná věc. Teď už jen video dotáhnout do celého světa.  ;)

Dovolím si ještě malý tip:
doporučil bych příště zkusit i pár záběrů přímo ze země. Vše bylo točeno z výšky.
Získáš tím podle mě dokonalé záběry jak se hrabou auta tím terénem. Jak v těch speciálech od Top Gearu.  ;)
A vhodné by bylo možná i jedno více sestříhané výstižnější ochutnávkové video pro publikaci.

Každopádně podle všeho to byla opravdu super akce.
A gratuluji Horcikovi, že to jako jediný dojel a zvítězil.  ;) (sorry for spoiler)  ;D

otaznik

Parádní akce, respekt HD!

Krutas57

Musím se také přidat a ještě jednou děkuji za parádní akci. Bylo mi líto, že jsem neměl vlastní samohyb. Ikdyž bych zdržoval, takže možná ok.  :) Ale i přes dehydrataci a opálení spálení jsem se namotivoval a přidávám svůj hlas pro další expedice v budoucnu.

Své fotky jsem teď dal na Zoneramu: https://www.zonerama.com/Krutas57/Album/3522086 Ale něco přihodím i sem.  ;)

Videa jsem pořídil celkem přes hodinu, takže to sestříhám dle možností během tohoto týdne.

milanv

Klobouk dolů před všemi, mrzí mě že jsem se nemohl přijet podívat, jak jsem původně chtěl.
Akce vypadá skvěle připravená, video pěkné, výkony všech výborné. Zase jste posunuli (jiným směrem), co všechno vaše legostroje vydrží.

A nejen to. Mě potěšil už samotný pohled na ty auta, povedlo se vám postavit modely, co jsou zároveň funkční a přitom opravdu pěkné. Už když jsem před závodem viděl fotky od HD a Shmade (ty další dvě mě minuly), tak jsem valil oči, a na videu to vypadá snad ještě líp.

Stejně jako Petronel se přimlouvám za záběry ze země. Co třeba obdobu tzv. "TV kontroly" z orientačního běhu? To by perfektně pasovalo do stylu závodu, jak ho Peter připravil, byla by to jedna z těch zastávek. To by se pak na videu vyjímalo!
Pán na Žlutém hradě

Engine

Já moc děkuju Peterovi za super soutěž. Byla to zábava (která plynule přešla v boj). Jestli bude další expedice, jdu do toho znovu. A nášivka je opravdu luxusní cena, dobrej nápad.

A ještě jednou gratuluji HD k vítěství. Klobouk dolu.

peter

Všem děkuji za kladné reakce. Jsou pro mne velmi cenné a opravdu si jich moc vážím. Celá tato první expedice byla hodně průzkumná, jelikož nikdo s tímto formátem neměl žádné zkušenosti a tak i já se hodně učil a zkoušel spoustu věcí, pro případné další kola. Co se videí týká, tak určitě se příště budu snažit zařadit i více záběrů z nižších poloh, stále se učím a děkuji za podněty ;)

Někteří zde zmínili náročnější zadání ač já si právě myslím opak a zadání považuji za velmi otevřené a minimálně limitující. Pro tuto akci jsem měl ale dva velké požadavky a sice vzhled a samolepky. Bylo to z důvodu prezentace našeho fóra. Jelikož jsme se záměrně pohybovali tam, kde chodí spousta lidí, chtěl jsem aby modely upoutaly a zároveň zde byly důležité odkazy vč. našeho fóra a tím třeba rozšířili naše řady o nové členy.

Co se týká další expedice, tak je to především na Vás ;) Pokud bude zájem z řad posádek přetrvávat (minimum budou 4 vozidla), tak ji mile rád připravím. Ohledně případného času bych to viděl na období kolem přelomu září/října. S další akcí se však váže i jedna důležitá otázka. Kde expedici uspořádat? Nejsnadnější možností je zopakovat celou akci na stejném místě po stejné trase, jelikož je zde stále několik věcí, které již měli být v úvodní expedici, ale nebyli a zároveň i Horcik dojel s velkou pomocí. Trať tedy nebyla úplně pokořena a je tedy stále otevřená svému regulérnímu prvnímu pokořiteli. Druhou možností je expedice, která bude oproštěna úplně o doprovodné disciplíny a bude zaměřena čistě na zdolání jisté vzdálenosti (min. 5km). Vše má své pro i proti, takže dávám k diskuzi ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Martins

Ahoj, připojím se také s pozitivním ohlasem. Video jsem zhlédnul - paráda - za celou akcí je vidět spousta organizátorova organizačního času. Je to fakt na profi úrovni! A ta božská auta... už řadu let kupuji technic s tím, že jednou něco postavím - tohle je velká motivace a bohužel také frustrace zároveň! :-) Svůj širák smekám až k zemi!

Engine

Co se zadání týče, tak souhlasim s Peterem. Nijak neomezovalo, takže je přístupné všem (povinné nálepky jsou drobnost).

Trať případné další expedice bych osobně udělal někde jinde. Dělat expedici na již známém místě tak nějak odporuje slovu expedice. A jsem určitě pro úkoly. To byla pro mě největší zábava. Vlastně stávající poměr jízda vs. úkoly byl podle mě ideální.

Trať by se mi líbila od někud někam, ne kolečko. Expedice s nějakým cílem. Pak by trať mohla být převážně z kopce. To by výrazně pomohlo mému vozidlu (sobecky). Ale takovéto ulehčení by určitě pomohlo i ostatním a novým potenciálním stavitelům/účastníkům.

JardaL

Ahoj,
Moc se mi to líbí.  .. nápad, realizace, terén, modely....
..jen jeden dotaz.. .. chápu to dobře, že HD to celé dal na ty dvě LiPolky?
Palec nahoru.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

HD

#71
Díky za gratulace, ale není to tak růžové, jak to na videu vypadá. Ani mému vozidlu se nevyhnuly poruchy.  >:D
Ale nebýt velkého kopce, tak by mi stačil, troufám si tvrdit, i pouze jediný li-po BB. (to je ale tvrzení hodně odvážné)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

papluh

To bude optimalizácia niekde v ďalších kolách  riešiť váhu vs výdrž batérií  ;D
http://www.philohome.com/batteries/bat.htm

Inak ako to bolo dlhé ak by jedna LiPo s 1100mAh stačila dvom XL motorom po celú jazdu ?

HD

Citace od: papluh kdy 15.08.2017, 16:10:20
Inak ako to bolo dlhé ak by jedna LiPo s 1100mAh stačila dvom XL motorom po celú jazdu ?

No, na toto kolo expedice by to myslím vydrželo.  ;D Víc nevím, neměřil jsem. Nutno ale přiznat, že jsem nepoužil servo, což spotřebu asi trochu ovlivnilo.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

PsychoWard666

Když tak koukám na fotky a videa, tak docela lituji, že jsem se nemohl zúčastnit kvůli nedostatku času.

Ale o to víc bych se rád zúčastnil příště, ale přikláněl bych se k tomu, aby to bylo spíše nějakou neděli, soboty v září mám docela zabité.

Na ovládání mám SBrick, takže bych nikoho neměl rušit a na cestě mám i SBrick plus, takže kdyby se nás sešlo více, tak můžu zapůjčit.

HD

Do případného příštího kola (doufám, že bude) by se to asi nestihlo, ale někdy v budoucnu by nebylo od věci domluvit se na jednotném typu vozidla - například využít cizí MOCy, nebo obecně něco na tento způsob, aby byly šance na dojetí rovnocenné. Základem by podle mě mělo být sjednocení podvozku. (což by se ale nemělo týkat baterií :D)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

PsychoWard666

Možná by stačilo se domluvit na motorech a převodových poměrech případně velikosti kol, ať se auta k sobě hodí. Sám s tím teď trochu laboruju, abych k vám případně zapadnul.

stricekfido

No nějaká unifikace by  nebyla od věci avšak aby nedošlo k tomu že bude použito nějakých nestandartních dílů. Sbrick je super avšak né každý ho má, zase Ir je omezeno na 4 kanály. Pokud by se jednalo o cizí/náš moc mohlo by se zúčastnit více lidí protože odpadá peklo se stavěním ( což se třeba týká Mě, bohužel nemám sklil na kompletní model).

Ideál by bylo použít třeba základ stroje od Hd, jelikož zvítězil a ukázal se jako nejschopnější.

PsychoWard666

Tak když by se sešlo více lidí, tak jak sem psal, SBrick klidně zapůjčím, pokud ho do té doby neprodám, ale na cestě mám další dva SBricky plus, takže by nebyl problém.

Zase když se to tak vezme, tak třeba od Madocy se na netu najde dost návodů na auta, která jezdí hodně slušně, takže stačí si je postavit podle toho.