(Vlastní) Stratholme fortress

Založil Marťan, 19.08.2009, 14:44:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marťan

Citace od: Ryxe kdy 26.08.2009, 17:14:34
Přikláním se k variantě, kterou nadhodil Marcel, jinak musím uznat, že hrádek se moc pěkně vyvíjí ;)

Ok, jdu to předělat a vyzkouším to s podsebitím i bez.

Marťan

Slíbené úpravy: ... Snížil jsem celou věž, tak jak mi poradil Marcel a nechal jsem tam hradby i střechu a trošku upravil zdobení. Na obrázku jde vidět jak to vypadalo původně (1), pak jak to je nyní (2) a pak ještě dřevěná bouda s a bez zarostnutí (3).

Hardegon

Citace od: Marťan kdy 27.08.2009, 12:16:08
Slíbené úpravy: ... Snížil jsem celou věž, tak jak mi poradil Marcel a nechal jsem tam hradby i střechu a trošku upravil zdobení. Na obrázku jde vidět jak to vypadalo původně (1), pak jak to je nyní (2) a pak ještě dřevěná bouda s a bez zarostnutí (3).

Snížení střechy honě pomohlo. Je to lepší.

Boudu bych dal pryč. Vůbec mi to tam nesedí. Tu bych hledal někde u kasáren Napoleonovi armády.  ::)

A jak máš vyřešený oblouk u brány. Zdá se mi, že tam máš bricky namáčklé v oblouku. Nekazí to půlkruhový tvar při pohledu z předu?

Legomaniak007

No teda,za tu dobu co jsem tu nebyl se tu vyrojilo pár moc pěkných hradu,tenhle rozhodně patří mezi hodně pěkné :D
Křižáci:království kostičkové :D

Ryxe

Takhle už to vypadá o moc lépe. ;) Ty bricky v tom oblouku bych ještě možná vyměnil za plates 1x1. Ty by asi byly vhodnější.

Marťan

Díky chlapi za hodnocení hradu a za připomínky. Takže po všemožných i nemožných úpravách vypadá hrad ve "skoro" finální verzi takto... viz. fotečky. Padl tady návrh zrušit tu dřevěnou budku, tak přemýšlím, zda ji mám fakt zrušit a nechat tam jen stráž a pak také vyměnit bricky za plates... (to bych mohl vyzkoušet, ale mám akutní nedostatek 1x1 plates... zbyly mi asi 2  :D. Ale ještě se na ně mrknu a když tak někde koupím. Takže mrkněte na fotečky a hlaste co kde je v nepořádku.

PS: interiéry už jsou taky, ale ty pak hodím až s finálními fotkami na web. Bude tam i video.

Ryxe

Myslím, že takhle vypadá moc pěkně a přijde mi na něm tedy vše v pořádku. Neupravoval bych už asi nic ;)
Na to video jsem velice zvědav ;)

Colonel32

No, pokud jde o me, tak:

1) stale je zde prostor pro upgrade na bosaz typ EVO2, ale durazne varuji, ze v oldgray vas to vyjde cca 5x draz nez v bluish gray.

2) takove ty nahodne fleky na zdech bych asi zkusil v dkgray, zatimco u bosaze to jeste jde, u tech fleku uz mi kontrast black-lightgray prijde prilis velky (narozdil od lightgray-dkgray hradu, tam jsou bosaz i skvrny stejne barvy ok)

Hardegon

Protože se mi to fakt líbí, nevidím žádné hrubé nedostatky. Jen detail, navíc těžko předělatelný. Vidím horní část mříže u brány. Ta by měla být vysoká přes celý průchozí prostor. (Pokud se to takhle někde opravdu dělalo, omlouvám se.  ::) )

Ale budku fakt dát pryč. Pravý středověký voják neni z cukru. Nebo bych ho možná dal rovnou na hradbu či do místnosti nad bránu.

Marcel

Je to pěkné, ta brána je lepší. Ale jak říkají ostatní, tak i já se přikláník k odstranění budky.

Marťan

#40
TO COLONEL: Ta bosáž z tiles vypadá nádherně, ostatně již to tu bylo zmiňováno při tvém hradu. Určitě bych se do toho pustil a dělal bych to z toho, kdybych měl materiál. Nyní už je stavba postavena a bosáž jsem plánoval zatím udělal postaru. Ale jasně, vždycky je co zlepšovat a pokud budu stavět další hrad, tak ten to již možná obsahovat bude :-) Jinak finanční otázka tiles: jsem si toho vědom, že nová šedá je o hodně levnější a nyní se z toho hodně staví. Ale já jsem takový zarytý příznivce těch starých barev a vlastně všeho lega, takže se budu asi moc přemáhat abych začal stavět z nových barev. (lego do roku 98 - dál již nic  >:D )
O dark gray barvě jsem taky kdysi přemýšlel, ale zdálo se mi, že by to pak strašně všechno splývalo a nebylo by to tak výrazné. Tak jsem ten nápad zamítl a opět jsem to stavěl z old gray. Ty fleky by asi opravdu vypadaly lépe z dark gray. Tedy bude to pro mě inspirací při stavbě dalšího hradu. Nyní už na to nemám časový prostor, ani zásobu dílků.

TO HARDEGON: Mříže jsem si taky všiml a moc nevím jak to předělat. Jedině snížit otvor brány, ale to se mi moc nechtělo, poněvadž jsem chtěl mít bránu tak vysokou, aby se tam vešel voják na koni. Částečně jsem to chtěl právě odstranit tím, že do obloku nahážu 1x1 šedé bricky, ale jak je vidět, pořád tam kousek té mříže chybí no. :-( PS = jak budu fotit finální fotky, tak budu fotit pod takovým úhlem, aby jsem to nějak zamaskoval a nebyla tam vidět ta díra  8) ;D

TO MARCEL: Jelikož jsem neustále tlačen k tomu, abych odstranil budku (a mě se to tak líbilo  :) ) tak ji vyhodím a ve finální podobě již to nebude.

Díky všem za komentáře. Jde vidět, že z původní stavby se to trochu posunulo dále a celkově se to zlepšilo.

Hardegon

Citace od: Marťan kdy 28.08.2009, 11:47:23
PS = jak budu fotit finální fotky, tak budu fotit pod takovým úhlem, aby jsem to nějak zamaskoval a nebyla tam vidět ta díra  8) ;D

No, nebo i tak to jde.  >:D

Citace od: Marťan kdy 28.08.2009, 11:47:23
Díky všem za komentáře. Jde vidět, že z původní stavby se to trochu posunulo dále a celkově se to zlepšilo.

Od počáteční verze je to kus práce a velmi dobré práce. Můžeš se pochválit.  ;)

Marťan

#42
Přikládám menší stavitelskou dokumentaci:

Počet dnů kdy se makalo na stavbě = od 17. července - 27. srpna

Počet obyvatel hradu = 20-30

Počet dílků použitých na stavbu = zkoušel jsem počítat a vyšlo mi plus mínus (6751) zaokrouhledně 7000 jen na hrad a 760 na terén a nerovnosti

Nejvyšší místo na hradě = 51 bricků od základní baseplate

Rozloha hradu = 6 baseplate 32x32

Použité barvy = (black a light gray) = hradby a věže
      (brown) = okna, zábradlí, zdobení
      (red) = střechy
      (green) = terén a nerovnosti
      (dark gray) = skály a kamení
      nové barvy = nepoužito

Marťan

Jak jsem slíbil, přikládám výsledné foto hradu, který je uložen pod sklem. Psal jsem, že jsem totiž limitován výškou a šířkou, která je stanovená právě tímto sklem. Jinak jsem již uploadoval upravené fotky hradu a interiérů na svůj web. Všechno v perfektním rozlišením. Je tam i zmiňované video.

LiBorec

Castle akvárko  >:D Opravdu moc pěkná stavba ;)

linhi

Jak tě může omezovat sklo? Navrhuji zvětšit ! Ale alespoň už jsi dokončil třetí hrad že.... jestli já bych také neměl koupit nějaké akvárko...  :-\

Marťan

#46
To LINHI: Říkáš, rozbít sklo a nenechat se omezovat. Hlavní je co nejvíce expandovat že?  >:D
Řeknu vám to sklo je perfektní. Nechal jsem si ho udělat přesně na míru tehdejšího Dalaranu a měl jsem ten hrad pod tím sklem asi rok a půl. Poté co jsem sundal sklo, abych začal stavět Stratholme jsem zjistil, že ani špetka prachu se neusadila na legu. Tedy je to perfektní proti prachu. A dá se na to klidně i něco dále postavit, třeba jak jsem si na to hodil moji armádu. Nebo taky se to dá přikrýt nějakým ubrusem a používat to prakticky jako stolek (hodně drahej stolek  ::) )

PS: ty interiéry co můžete vidět, to je jenom část toho, co by se dala postavit. Vůbec jsem se nepouštěl do interiérů paláce (což je hodně škoda, ale nechtělo se mi už ). A taky ta zadní věž, má jen jedno patro s interiéry a mohla by mít všechny 3. Ale tak co no. Možná že někdy hodím ugrade :-)