ZŠ Kobeřice (vlastní s dětmi)

Založil Hana129, 22.10.2016, 11:01:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hana129

Letošní kroužek s dětmi ve škole jsme začali netradičně již o prázdninách, kdy jsme začali s výstavbou modelu naší školy k jejímu 50 letému výročí otevření.
Včera byl konečně model "dokončen" a prezentován na dni otevřených dveří.
Na stavbě se podílelo cca 25 dětí různého věku.

Vasyk


Bard

To musel být zlatý hřeb Dne otevřených dveří. Skvělý nápad, provedení se mi líbí - prima kroužek. I děti musely být na svůj výtvor hrdé.

Aki


MÍLA

Pěkná škola, na které fotce je ta skutečná ?  ;)

Izabella08

Hani, moc pěkně rozvržené a ta 5O z těl... asi převážně dětí je povedená.
Hned bych do Tvého kroužku chodila taky:)

Cavelon

Vyzerá to perfektne! 8)
Zaujímalo by ma, akým spôsobom bol financovaný nákup materiálu na takúto stavbu. Lebo si neviem predstaviť, ako by sa u nás dali preplatiť faktúry za nákupy napr. na Bricklinku...

Hana129

#7
Tak financováno a stavěno to bylo z mých vlastních zdrojů (sbírka, lugbulk atd) kostičky škole a dětem, propůjčuji už léta a hodně už jich prošlo jinými stavbami. Něco samozřejmě bylo nutno dokoupit (černé střechy, ale i okna) Štěstí je  že škola, je nyní takto barevná a barvy žlutá, oranžová a lime, patří asi k těm nejlevnějším na BL, tak to nějak šlo.

Problém nastává tak trochu až nyní, protože se změnil plán, školu nečeká ihned obvyklá "demolice"staveb, s kterou už chtěli děcka začít včera  ;D, ale pravděpodobně ji ponechám jako model na výstavu, tak kostičky budou chybět.

Do kroužku se opět letos přihlásilo  opět cca 40 dětí, takže místo už Izabello není  :D. Naštěstí škole  předloni a loni,  zakoupila firma Ostroj Mindstorms EV3, tak hodně dětí se věnuje robotice.

Stavění s dětmi je sice mnohem náročnější, ale zas taková ta radost z toho, že děcka chodí  stavět rády je fajn. Jsou děti, které se s Lego kostkami setkávají i poprvé.




Cavelon

#8
Šťastné to deti, čo majú tak skvelú a obetavú učiteľku! 8)
Naša dcéra taktiež navštevuje ešte základnú školu a podľa toho, čo doma rozpráva, z ich učiteľov by asi žiaden na toto nemal nervy. Tí sú nervózni už len z prítomností detí v triede, ak nie dokonca sami zo seba...

Jonas

To je skutečně impozantní dílo. Věřím, že děti na to musí být hrdé.

Odhaduji, že je v tom několik desítek tisíc kostek, že?
Jonas - Můj Brickshelf

werny

Prosím, ty děti u vchodu s napsanými jmény...to je fix anebo samolepka?

Sihaja

Parádní práce!
Musí to být zábava a o nervy zároveň přesvědčit mláďata, aby stavěla podle stanoveného plánu  :)

Hana129

#12
Díky za komentáře  :D.
Stavbu jsme si užili byla to zábava, ze začátku to šlo úplně skvěle, rostlo to rychle. Dodělávání už bylo mnohem náročnější, prakticky se na tom dělalo dva měsíce, což je pro děti dlouho. Nejnáročnější bylo spojit to v jeden celek - propojit to, sem tam něco předělat ......
Posledních 14 dnů na dolaďování už zůstalo jen pár posledních vytrvalců. S konečným doladěním figurek a některých mi pak hodně pomohla v pátek dcera Petra.
50 s dětí je její výtvor - moc se nám to líbila fotka z almanachu, kde jsou děti takto ve skutečnosti. Sama tam figurek usadila i rovnou 50-tku.

Bílá torza se jmény, zadní část s popisem třídy, jsou dílkem p. učitelky, která kroužek se mnou vede. Popsané fixkou a jsou to všichni co se na stavbě podíleli. Tvář, vlasy a kalhoty si vybírali sami, takže mají takovou památeční figurku. ;)

Děcka mě potěšily, dopadlo to nad očekávání. Dělali jsem si tak i trochu srandu, že jsme pořádní   "exoti", sami stavět školu a k tomu i o prázdninách a dokonce děcka přišly i ve státní svátek 28.9.




Hana129

#13
Citace od: Cavelon kdy 22.10.2016, 20:14:10
Šťastné to deti, čo majú tak skvelú a obetavú učiteľku! 8)
Naša dcéra taktiež navštevuje ešte základnú školu a podľa toho, čo doma rozpráva, z ich učiteľov by asi žiaden na toto nemal nervy. Tí sú nervózni už len z prítomností detí v triede, ak nie dokonca sami zo seba...

To bude asi tím, že učitelka nejsem, jen afolka a víceméně to je má dobrovolnická činnost.  Nebýt, ale p. učitelky, která mi s dětmi ve škole pomáhá, "organizuje" je a hlavně děti nadšeně zapojuje, tak by to nešlo.

Myslela jsem si, že starý projekt http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=44431.msg203321#msg203321  už asi nepřekonáme, ale asi se to povedlo.

milanv

Myslím, že každý, kdo zkusil nějaký společný projekt s dětmi, musí smeknout. Paráda, Hanko! Dotlačit děti, aby to dotáhly po dvou měsících, to je opravdu kumšt. A výsledek stojí za to, věřím, že na něj bude pyšná celá škola, nejen jeho stavitelé!
Pán na Žlutém hradě

Hana129

#15
Při balení, jsem si trošku pohrála se spočítáním dílků a vyšlo mi to na cca 16000 dílků. Není tam žádný snot, jedna se čistě o jednoduché budovy. Zásadní rozhodnutí bylo nestavět vnitřek. To by spolykalo určitě dvojnásobný počet a nebylo by to  časově zvládnutelné. Zvlášť, když děti  staví, tak to opravdu vezmou detailně od podlahy.  ;D

Hana129