Lego klony podruhé

Založil Rob, 20.10.2004, 13:03:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rob

Včera jsem - náhodou :) - šel kolem hračkářství a co nevidím??
Poláci začali dělat klony, vypadají o dost líp než ty z pre-soc éry. Zdá se, že je to do posledního čudlíku LEGO, jen mají nějaké další díly. Kompatibilitu jsem ale netestoval. Každopádně to asi bude něco pro právnické oddělení firmy, hádám.

P.S. Pro koupěchtivé - mají docela široký sortiment, hlavně army (slušné) a space (hnus). Ptejte se ve Wiky Toys, Ústí nad Labem a snad i jinde. Polská klonovací fabrika si říká COBI

P.P.S.  O co že budou uvnitř návody dělaný v LDraw ;]
Rob

Jindroush

Jsem si to ze srandy nechal vygooglovat a tady
http://www.gazetaprawna.pl/dzialy/28.html?numer=1167&dok=1167.28.99.2.21.4.0.3.htm

píšou, že to s nima LEGO prohrálo.

Jinak COBI na webu najdu pouze na polských a ruských stránkách. Jsem jen chtěl vědět, jestli to je importovanej číňan nebo ne. Ten pirátskej set, kterej mám já, byl taky koupenej ve WIKI toys (ale není to COBI).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Rob

na krabicích maj napsanýho výrobce nekde v miškolci nebo tak něco. Tipoval bych spíš na poláky. Ještě to pořádně prohlídnu.
Rob

Jindroush

Su blbé, tohle: http://www.cobi.com.pl/ mě mohlo napadnout dřív  ;D

Pěkný shrnutí klonů v angličtině je tady http://news.lugnet.com/off-topic/clone-brands/?n=2287
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Legáček

No já vím, že na Slovensku COBI s Legem prohrálo. ;D V ČR je právě propibíhající soudní spor.

Katka
LEGÁČEK - specialista na lego
www.legacek.cz

Police collector

Aha,jak se může někdo splést když na krabici není napsáno že je to Lego ? A proč se s nima soudí ? To se jako nesmí prodávat ? Potažmo co brickset nebo jak se to jmenuje,to přece vypadá taky jako lego.Dělají P-51 Mustang,F-16,US Hasiče,rytíře víte co myslím,že ? >:D Nebo že by už i v ČR byly hnidopišské spory koupil jsem si něco,myslil jsem že je to lego a ono to lego není ???
Terminated.

Police collector

Mega blocks to je ono.
Terminated.

KLF

Cobi to mozno na Slovensku prehralo, ale ten smejd CHEVA a (uz mensi smejd) Megablocks sa veselo predava dalej. V TESCU dokonca hned vedla LEGO!!! ;(
Terminated.

Rob

Pozor na usta, priteli! Chevy mam doma nekolik kyblu!

Cheva pouziva jiny princip, nez ma lego patentovano, a tak na ni jeho pravnici nemuzou. To, ze stavi sety velmi podobne legu z osmdestych let je neco jineho. Jsem ale rad, protoze treba 6360  byl jeden z mych detskych snu a tohle k tomu ma dost blizko.

jak to dela megablocks a cobi nevim. cobi je ale kopie se vsim vsudy a myslim ze u nas narazi.
Rob

Rob

Citace od: Police collector kdy 15.11.2004, 23:11:51A proč se s nima soudí ?  Nebo že by už i v ČR byly hnidopišské spory koupil jsem si něco,myslil jsem že je to lego a ono to lego není ???

Jde o prachy. Lego ma prumyslovy patent na "plastovou stavebnici z jednotlivych dilu drzicich   pohrmade trenim vnejsi casti vystupku o vnitrni okraj dolehajiciho dalsiho dilu" nebo tak neco.  Vyvoj, vyroba a patentni  poplatky na kostky musi byt pekne mastne. Tak si je snazi chranit. O mnoho levnejsi, nez platit kupu inzenzru nekde v Dansku, kteri navrhuji kostku tak, aby sedela jak podelne, tak napric a na diagonalu aby to vyslo tip top. (i kdyz dnes uz se na univerzalnost dilu moc nehledi) je sebrat partu lidi nekde v polsku, vzit supleru, promerit kostky a okopirovat je. tim se prizivis na cizi praci a ukradnes jim napad, coz je svinarna.
Rob

peter

CitaceJsem ale rad, protoze treba 6360  byl jeden z mych detskych snu a tohle k tomu ma dost blizko.

No já si spíš myslím, že to co cheva napodobuje má spíš velmi, ale opravdu velmi blízko k tomuhle: 6388 ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mičánek

Patentní poplatky jsou skutečně mastné. Dával jsem na Patentový úřad přihlášku na Průmyslový vzor, který mi byl nakonec uznán. Byla to menší úprava a technická příprava  přihlášky mě stála 10.000,-Kč. A to jsem prý měl ještě levné.Doba platnosti je omezená a musí se stále obnovovat.  Když bych to chtěl chránit v zahraničí, tak by to stálo milióny. Tam kde chce mít Lego zajištěnou ochranu musí proběhnout patentové řízení. Proto také značkové zboží a Lego k nim patří, je o dost dražší.
Tam kde polská firma ušetřila za patenty a vývoj, může dát peníze do výroby. Ono nejde jen o to, to obkreslit. Musíš udělat formy a víte někdo co to stojí? Mám kamaráda, který dělá ve firmě, která tyto formy vyrábí a jedna forma může přijít i na milion. Velké nesnáze jim však nastanou, až prohrají soudní žaloby. Soudy jsou příšerně drahé a pokuty také.

Rob

Citace od: peter kdy 19.11.2004, 07:21:54
No já si spíš myslím, že to co cheva napodobuje má spíš velmi, ale opravdu velmi blízko k tomuhle: 6388 ;)

Jo! To je ono!  Ja vedel ze to tam nekde musi byt!
Rob