LEGO 42078 D MODEL - Mack Liftgate Truck

Založil domac, 28.10.2018, 14:00:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

domac

Ahoj všichni, tak jsem tady opět s dalším alternativním modelem. Tentokrát už druhým ze setu 42078. Přemýšlel jsem jak zajímavě využít ty výsuvný pouzdra, tak jsem se pustil do náklaďáku se sklápěcí plošinou. Původně jsem přemýšlel že náklaďák udělám s nějakou kratší kabinou, ale nakonec jsem se pustil do čumáku, který jsem zpracoval trochu jinak než jak je na Mack Anthem. Veškeré funkce ukazuji ve videu, snad se Vám bude model líbit. Více fotek na mém Flickru.

https://www.flickr.com/photos/142407982@N08/albums/72157702908590285

Video máte tady:
https://www.youtube.com/watch?v=Paz-t3ynkCg&feature=


Tomik

Pěkně provedený alternativní model. Nejvíce mě pobavil ten růdl s vystřelovací funkcí (pro jeho shlédnutí je nutné dokoukat video až do konce).
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Stimpi

Fakt pecka, moc se mi to líbí. Zadní nárazník, zdvihací čelo. Co mě osobně vzhledově nesedí, a to je jen věc názoru, je přední spoiler na kabině a jedna zadní náprava.
Jinak super prvotřídní alternativní model!!!

domac

Moc díky! Jo, říkal jsem si že z těch zbylých dílů bych k tomu mohl udělat ještě nějakýho toho rudlu pro nakládání :)

Ohledně té zadní nápravy..původně jsem měl v plánu udělat dvě, jenže za tu současnou bych ji už nenacpal, před ni sice ano, ale to už by podle mě bylo moc blízko středu celého vozu a vypadalo by to trochu divně. Jediný řešení bylo aby byl celej bílej box o něco větší, ale to už jsem byl zase omezenej počtem dostupných dílů:)

Stimpi

Hele mám na tebe trochu off topic dotaz. Stvořil jsi tu kupu naprosto suprovejch C d D modelů. Modely necháváš, nebo rozebereš a stavíš něco nového? Ty modely bych osobně chtěl vidět na nějaký kostkařský akci. Děláš návody nebo nějakou dokumentaci ke stavbě?
Dík moc
Sti

domac

V první řadě fakt moc děkuju, cením si toho! Některý modely nechávám a ty z kterých chci udělat zas něco jiného tak rozeberu:) Třeba ten první alternativní model z 42078(ten jeřáb) tak ten ještě před dvěma týdny byl vcelku, pak jsem ho rozebral a zkusil postavit to co tu vidíš dneska..Ale vše jsem si nafotil, kdyby byl náhodou čas vytvořit návod:)  Jinak na moji helikoptéru a sněžnej skútr na netu návod je, ale moc rád bych ty modely ukázal někde osobně! 

Stimpi

Nic neslibuju, ale myslím, že by to stálo za to. Jak se mi uvolní práce, tak to můžeme zkusit. Ten jeřáb bych určitě rád postavil a porovnal s 42009. Díky

ogar49

Za me palec nahoru :) pokud udelas navody beru vsemi deseti, synator by byl velmi rad.

Engine

I mě se tenhle D model moc líbí. Stejně jako tvoje ostatní alternativní modely. Tvoje sbírka je určitě hodná výstav. Přesně ukážeš, jak "z toho dnešního lega se už nedá postavit nic jinýho".

Stimpi

Ahoj, řešili jsme tu návod na tvůj jeřáb, pokusim se o to, jestli máš zájem
Sti

otaznik

Nějak jsem tuhle stavbu přehlídnul... Je to perfektní model, nadchnul mě, paráda.  :o

domac

Díky moc!

Citace od: Stimpi kdy 17.12.2018, 21:49:21
Ahoj, řešili jsme tu návod na tvůj jeřáb, pokusim se o to, jestli máš zájem
Sti
Nějak jsem tvoji zprávu přehlídl, už začínám pracovat na návodu

domac

V 17:00 se můžete těšit na návod na tento model, který bude na YouTube :) Odkaz sem potom přidám.

domac


ogar49

super, tak a který šikula to předělá do pdf návodu :)

domac

O to už je taky postaráno, PDF návod se dřív či později objeví zde: http://lego.sambagenda.nl/42069_helicopter.html Tak jako moje helikoptéra nebo skútr :)

Stimpi


domac

Návod v PDF hotov, můžete stavět. Určitě dejte vědět jestli se vám model naživo líbí.

https://rebrickable.com/mocs/MOC-21984/forelock/42078-alternate-liftgate-truck/#comments