Nové logo!

Založil Jindroush, 23.01.2018, 14:29:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Stimpi

Tak v tom případě sem to nepochopil ja a omlouvám se

milanv

#61
Snad už největší emoce utichly a bude slyšet i můj nekřičící hlas, kdy se to pokusím popsat ze svého pohledu "mezistrany" - nejsem autor loga, ale byl jsem v té užší skupině. Mimochodem, v ní jsem byl přesně z důvodu, co píše peki: pomáhám s dalšími věcmi na fóru a tím jsem se jako "side-effect" dostal i k tomuto. A grafice se amatérsky věnuju už přes 20 let, takže mě to i zajímalo.

Že logo vyvolá emoce už tím, že bylo "rozhodnuto", to bylo jasné. Ale kolik lidí nejde daleko pro velmi tvrdé soudy v oboru, kde rozhodně nejsou profíci, a čekal bych tedy aspoň nějakou zdrženlivost, to mě fakt zarazilo - jen protože narozdíl spadlého serveru laik tak rychle nepozná práci kvalitní a má pocit, že může do toho mluvit každý se stejnou váhou?

Prosím každého o zdrženlivost - prvotní emoce snad už vyprchaly - a taky o uvědomění si každý sám v sobě, kolik mám zkušeností a praxe v tomto oboru, kolikrát jsem řešil tisk něčeho na různých strojích (nejen potisk papíru, ale i ty plastové kostky apod.), kolikrát jsem za svůj život dával podklady cizím marketingovým agenturám na začlenění mého loga do jejich materiálů apod. A tudíž jestli mám někoho "sjezdit" nebo mám slušně diskutovat a být připravený už předem přijmout taky jiné názory. Nebo se dokonce poučit od zkušenějších, např. na téma "rozdíl mezi pěkným obrázkem a logem". To myslím vážně, sám dělám totéž. Děkuju.

Já našel v celém vlákně jedinou konkrétní připomínku/návrh: oddělit slabší linkou ty "study", aby to víc vypadalo jako kostky. Už jsem požádal Martina, jestli by to nezkusil zapracovat. Takhle laicky na monitoru mi to přišlo průchozí i v nízkém rozlišení a vypadá to dobře. Tak uvidíme, co Martin odpoví po posouzení všech variant loga a jejich požadovaného použití.

Dál víme, že logo je na stránkách kostky.org jak příliš zmenšené, tak bez volných okrajů, které potřebuje aby vyznělo líp. Ale to je bohužel technické omezení starého webu, s tím neuděláme nic teď rychle. A není to záležitost loga (máme poznamenáno pro nový web, samozřejmě).

Další? Máte někdo něco konkrétního?
Pán na Žlutém hradě

milanv

Ještě mi vypadlo z mého textu: pokud by to někoho opravdu zajímalo, co se řeší v zadání, na co je potřeba dát pozor a proč nefungují - jinak mnohem líbivější - obrázky jako logo, ozvěte se mě. Martin to fakt nestíhá a řešit nebude. Já mám času na tohle také minimum, celkově bojuju s časem pro kostky (a máme důležité věci rozpracované: spolek, web, nový server pro fórum...), ale pokud by byli vážní zájemci, můžu aspoň něco málo sepsat.
Pán na Žlutém hradě

milanv

Věc netýkající se přímo (resp. pouze) loga: jak psal peki, další aktivní lidi opravdu hledáme. Kdo byste chtěl a uměl pomoct s dalšími pracemi, ozvěte se - ale pište do příslušných vláken nebo pekimu, ne mě. Ať máme všechno na jednom místě.
Pán na Žlutém hradě

Stimpi

Je možné někam do fóra vytvořit vlákno se seznamem věcí s čím je třeba pomoci? Vím akorát o hledání technického provozovatele fóra, zbytek mi unikl. Měli by jste tak i vy kam rychle sáhnout v případě potřeby. Dík

peki

Je to trochu nepřehledné, ale v zasadě:

celkově se o tom mluví zde -nový způsob hodnocení LUGU

kostky na sociálních sítích
nový web
Hledá se technický provozovatel stránek

Ještě řešíme problematiku založení spolku, tam se ale musím zorientovat, mám nějaké kontakty v četně příslibu našeho člena wafa. Tam ještě vlákno není.

Také řešíme problematiku GDPR  to jsem si vzal na starost já.

Ještě k logu:
Diskuze s fanoušky ohledně postupu v rámci vizuální identity není vždycky úplně nejlepší řešení. Příklad je vidět u Leeds United. Na novém logu spolupracovali s 10 000 fanoušky. Po zveřejnění loga vznikla petice 10 000 fanoušků, kteří logo nechtějí. Nejde se zavděčit všem.

Zroj

Villa Legina

Citace od: peki kdy 29.01.2018, 16:43:50
...Nejde se zavděčit všem...

Pravda. Avšak dobré alebo vhodné logo je také, ktoré sa páči ľuvovolnej väčšine ľudí a nepáči, resp. je ľahostajné ľubovolnej menšine ľudí. Bez ďalších emócií.

Nevhodné alebo problematické logo je také, ktoré sa síce páči ľubovoľnému počtu ľudí, aj nepáči ľubovoľnému počtu ľudí, ale nezanedbateľnú menšinu navyše dráždi. A to je zle, lebo bude mať neustále problém s imidžom.

Kuba

Citace od: milanv kdy 29.01.2018, 15:05:17


Já našel v celém vlákně jedinou konkrétní připomínku/návrh: oddělit slabší linkou ty "study", aby to víc vypadalo jako kostky.


Tady se vlastně přiznává i ze strany výrobní skupiny, že to nepůsobí pořádně jako kostky a je s tím něco třeba udělat.  ;) Ano jsem lajk v oboru grafiky, ale jsem přesvědčen, že z moderního jednoduchého loga zájmové skupiny, má stále jít na první pohled poznat o co se jedná  8)


Velice konkrétní připomínka byla také to, že to je velice zaměnitelné s puzzle, na výstavách se určitě (myslím např. těch víkendových, kde jsme v přímem kontaktu) setkáme s reakcemi všímavějších lidí, proč máme v logu puzzle, když vystavujeme lego  ;)


Stimpi

Díky Peki za shrnutí, kde jsem mohl nabídnout jsem nabídl ... GDPR jde mimo mne, nicméně řeší se docala horečně  i u nás, takže v případě potřeby se mohu zeptat. Ve zkratce Grafika, FB, +/- video ... jinak pokračuju občas s nějakou recenzí,

milanv

Citace od: Kuba kdy 29.01.2018, 17:46:09
Tady se vlastně přiznává i ze strany výrobní skupiny, že to nepůsobí pořádně jako kostky a je s tím něco třeba udělat.  ;)
Není to třeba, ale je to zajímavý konkrétní nápad, co stojí za zkoušku. Zatím zkoušku.
Citace od: Kuba kdy 29.01.2018, 17:46:09
Ano jsem lajk v oboru grafiky, ale jsem přesvědčen
Promiň, ale nepsal jsem přesně o tomhle? Když vím, že jsem laik, proč do toho jdu s přesvědčením a ne raději s ochotou si vyslechnout i ostatní?

A když jsme u toho tvého přesvědčení, tak já bych to tak žhavě neviděl. Kdybys teda to dal do diskuse a ne jenom jako přesvědčení.
Nechci tě tepat na slovíčkaření, ale vidíš ten rozdíl? I teď, v podstatně klidnější atmosféře, to vyznívá zbytečně posměšně. A přitom já tvoje přesvědčení rozhodně nesdílím a nepřijde mi zdaleka tak světoborné nebo nad slunce jasné, že bych zesměšňoval každého, kdo ho hned taky nesdílí. Na kterém logu se ti snáz hledá bota? Na prvním nebo na druhém? Nebo raději zkusíš lokomotivu na tom třetím? Nebo raději ubereš na přesvědčení a přidáš na nadhledu?  8)



1: 2: 3:

A teď si vem, kdybych já se naopak začal strefovat do jiných návrhů, co sem kdo poslal a že bych uměl podložit konkrétními argumenty, proč jsou to (v té dané podobě) často nepoužitelné věci. A vedlo by to k něčemu?  K čemu? Nemám být raději, že někdo vyvinul aktivitu? Nemám se raději podívat, jestli v tom není nějaký zajímavý nápad, který by stačilo jen jinak zpracovat? Nebo obecně nějakou inspiraci? Nelze dát víc nápadů od víc lidí dohromady? Takže není spíš na místě v prvé řadě každému takovému raději poděkovat?

Takhle funguju já. Ano vím, nejsem ani profesionální grafik ani architekt ani jiné ego-přitahující povolání. Ale ruku na srdce, já znám i mezi nimi hodně lidí úplně normálních a k diskusi otevřených. A překvapivě sice nejsou v novinách, ale zato mají zakázky a lidi se k nim rádi vrací 8)
Pán na Žlutém hradě

Chairudo

Tohle je nekonečné téma s nekonečným množstvím argumentů a skoro každý rozumný argument se dá vyvrátit jiným rozumným argumentem z pohledu daného člověka.  :D

To, že lidé většinou kritizují bez cenzury co na srdci to na klávesnici to bolí, ale v dohledné době se to nezmění. Doporučuji se na to povznést, ideálně si vybít zlost tím, že půjdu postavit něco krásného :D

Máš svatou pravdu, že logo nemusí znázorňovat to, co firma produkuje.
Vždyť ani Lego samotné nemá ve svém znaku kostku


Na druhou stranu reprezentujeme nějakou komunitu lidí a i když to není nutné, bývá zvykem, zvláště u Lego komunit, že se vizuálně sladíme s tím, co zastupujeme (hračkou), a né se složitou myšlenkou, co vzbuzuje hlavně nepochopení a to už v nás kostkařích.
Jsem zvědavý, co bude vzbuzovat ve zbytku společnosti a okolních LUzích?. - nevím jak se to skloňuje :)

Citace od: milanv kdy 29.01.2018, 18:53:14
Nemám být raději, že někdo vyvinul aktivitu?

Ano, a hlavně to mě tady mrzí nejvíce, že veškerá aktivita větší skupiny lidí, kteří předložili krásné nápady (ne jen můj názor) byla nakonec smetena ze stolu a byli jsme postaveni před hotovou věc, se kterou pokud tedy čtu dobře většina komunity nesouhlasí, nebo přistupuje se skromnou neutrálností.

Předávám štafetu :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Kuba

#71
Citace od: milanv kdy 29.01.2018, 18:53:14

A když jsme u toho tvého přesvědčení


Vždy píši slova "jako si myslím", "můj názor je". Nyní jsem to pojal takto, a to asi abych pořádně zdůraznil ten "svůj" názor... Jak píšeš je to o slovičkáření a jde to napsat stovky jinými způsoby.  ;)

A to, že jsem uvedl že z moderní jednoduché logo zájmové skupiny, by mělo být na první pohled odhadnutelné bych klidně ztotožnil s následných Chairudovým příspěvkem.

Citace od: Chairudo kdy 29.01.2018, 19:49:24
Na druhou stranu reprezentujeme nějakou komunitu lidí a i když to není nutné, bývá zvykem, zvláště u Lego komunit, že se vizuálně sladíme s tím, co zastupujeme (hračkou), a né se složitou myšlenkou, co vzbuzuje hlavně nepochopení a to už v nás kostkařích.
Jsem zvědavý, co bude vzbuzovat ve zbytku společnosti a okolních LUzích?.

Tady už je stejně hotovo, a to přes to, že 80% komentářu je k logu negativních, 10% neutrálních a 10% pozitivních, bude tendence výběrové skupiny odolat tak dlouho, až se s tím všichni smíří.  >:D Škoda, že nedošlo na to hlasování, mohlo být klidně omezeno na aktivní členy Lugu, ty co se účastní výstav + jiných akcí, a tím vlastně taky pomáhají držet Lug při životě. Tím nijak neznehodnocuji práci členů co zajišťují samotný provoz fora, bez vás by to samozřejmě nešlo, a jsem rád, že tu máme členy co jsou přes IT a podobně, aby to tu fungovalo.  ;)




fanda

Prosim všechny (skoro bez výjimky), aby si po sobě VŽDY příspěvek přečetli. Poslední dobou mám možná u 50% příspěvků problém, po prvním PŘELOUSKÁNÍ vůbec pochopit, o co pisateli jde.

Těm, kdo to pochopí, děkuju moc!!!

fandadolega

milanv

Přesně, LEGO samotné jsem chtěl původně taky poslat. Ale ony ty LUGy to mají také různě. ("v luzích" zní mimochodem perfektně, musíme najít legovýznam i pro háje! :) ) Pro použití v praxi je nejdůležitější, aby logo fungovalo jako logo, tj. bylo jednoduché a použitelné na všech místech, kde potřebujeme.

To právě obnášelo velké množství práce, přepracovávání návrhů pořád dokola a zkoušení. To není o tom jednou poslat nápad a bít se za své přesvědčení. A ze stejného důvodu nemá smysl ani všeobecné (laické) hlasování - tj. taky jen podle prvního dojmu, navíc laického. Protože to prostě není o líbivosti na první pohled, ale o praktických záležitostech, které musí být dotyčný ochoten si nastudovat a vyzkoušet než bude hlásat svůj názor. Zkušební tisky, různé varianty: barevné, velikostní...

Proto to není ani o opovrhování "energií komunity" ani o ničem jiném negativním. Naopak vzali jsme do úvahy všechno zaslané (já osobně na tom strávil mnoho hodin) a postupně jsme pak hledali, co bude fungovat i v praxi. Takže spíš je to o tom, že tomu (hlavně Martin) obětoval ještě mnoho dalších hodin navíc. Takže než si hřát křivdičku o nějakém hlasování, spíš bychom mu měli poděkovat. Já to teda udělal.

A co je na tom do praxe podle mě lepšího než dřív?

Já mám zkušenosti se starým logem při tisku na minifigy (víc než týden úprav a nervů a ve finále stejně jeden průjezd strojem navíc, takže z mé vlastní kapsy pro vás. Jen aby bylo aspoň trochu čitelné), vím jak špatně šlo použít jako značku na fotky (nefungovalo na tmavých, na pestrých zanikalo, na méně pestrých bilo do očí), když jsem dělal grafiku Knihy, tak jsem ji musel dělat podle loga a ne naopak (tj. vymyslet si styl a do něj jen logo dát - to nešlo, protože to logo bylo s ničím jiným nekompatibilní). Stejně tak to bude při návrhu plakátů. I (kulaté) placky můžeme ĺit se znakem... Prostě to logo "padne" na mnoho použití, mohl bych pokračovat dál.

Ve všem tomhle je nové logo o mnoho mnoho lepší, takže proto debaty (spíš ta "přesvědčení") o detailech vyznívají vedle toho naprosto podružně ("musí" to být 3D, "musí" to být postavené z reálných kostek, "musí" tam být vlajka, "musí" tam být dvě vlajky...)

Rád bych, kdybyste tomu dali šanci a raději to šli a zkusili nebo nechali "uzrát" než ty negativní emoce. Já to udělal, přestože zpočátku jsem měl taky několik "zásadních"  ::) "ALE".  Dneska se jim směju a jsem rád, že nové logo bude v praxi fungovat.
Pán na Žlutém hradě

Jezevec

Koukám na tu diskuzi už pár dní a tak taky přidám svůj názor do mlýna. Jo, při prvním pohledu na nové logo jsem se lekl, jestli nejsem na špatné stránce. Nelíbilo se mně, ale ne proto, že by bylo špatné. Spíš proto, že nemám rád změnu. Jsem prostě konzervativec a rád mám to na co jsem zvyklý. V tom tady vidím ten problém asi nejvíc, nejde o logo ale o zvyk.
Masarykova univerzita v Brně mění svoje logo, většina studentů včetně mě na to nadává. Když FC Juventus změnil svoje logo, většina lidí (zejména fanoušků) nadávala. Tak to je s hodně věcmi, lidi nemají rádi změny a všem se zavděčit nikdy nejde.

Nakonec si každý zvykne. Po pár dnech mně to už ani nepřijde, chodím sem proto, co tady je a ne kvůli koukání na logo. Přijde mně, že dost lidí proste nechápe, že nejde o FORMU, ale o OBSAH. Nejsem milovník nového loga, ale místo nadávání spíš ocením to, že někdo se o to stará a vyvíjí úsilí. Ono kritizovat zpoza počítače je ta nejsnazší věc na světě...
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

fanda

Prosím pěkně, byl by někdo tak hodný a dal vedle sebe staré a nové logo, Dík.

Kuba

#76
Milane OK

Díky za mnohé argumenty, asi to máte zmákle, jen si neodpustím poslední poznámku, pak už dám navždy s logem pokoj.  ;)

Inovace/modernizace Loga měla být asi původně o něčem jiném, než původní logo úplně zamést pod koberec a přijít úplně s nečím novým. Takhle jste "zabili" dlouholetou historii kostek, kdy se prezentovala pod nějakou značkou. Já ji hrdě nosil na tričku a dával jsem ji i často na nafotky svých MOC. Asi mělo hodně členů o modernizaci loga jiné představy, a pokud si správně vybavuji, mělo jít vždy o modernizaci. Možná proto se mnoho, ne li většina, původních návrhu zdejších členů, pořád točila okolo kostičky/ek s vlaječkou, a nutno podotknout, že byly i pěkné návrhy, které právě inovovaly původní logo.

Uvedl jsi tu nějaké příklady světových značek,... ...nevím jak to bylo přímo u vzniku těchto značek (nebudu teď brouzdat na netu a hledat prapůvody), ale po dlouhá desetiletí si drží svou ikonickou podobu. Např. u Škodovky je okřídlený šíp inovovaný již několikrát, ale stále se drží svého šípu. Nike znám pořád jako "fajfku" a Adidas znám pořád jako "tři proužky". Myslim, že ve škodovce by si nikdo při další renovaci nedovolil, šíp změnit např. za vrtulku  ;) . Nevím tedy proč naše kostička musela umřít....  :'(

Chápu, že tu zase přijde 1000 argumentů, proč...,  ale prosím, popřemýšlejte nad tím alespoň na chvíli, až se příště sejdete.

Jezevec

Citace od: fandadolega kdy 29.01.2018, 21:15:50
Prosím pěkně, byl by někdo tak hodný a dal vedle sebe staré a nové logo, Dík.

Když jsem si ty loga dal vedle sebe ve stejné velikosti, tak s tím nemám problém, je to jenom logo. Dokonce i chápu, že to staré mohlo pro svoji prostorovost dělat problémy.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

milanv

Citace od: Kuba kdy 29.01.2018, 21:27:34
ale prosím, popřemýšlejte nad tím alespoň na chvíli, až se příště sejdete.
Taky už dám pokoj :) Ale tohle je důležité i pro všechny ostatní, tak jen pár vět k tomuto: ne příště, ale už teď jsme nad tím strávili mnoho a mnoho hodin, věř mi/nám. Fakt, bylo to samozřejmě nejen to první, co jsme zkoušeli, ale i přes všechny těžkosti, které to s sebou nese, jsme se k tomu pořád vraceli, jestli by to přeci jen nešlo, aspoň nějak. I za pomoci nápadů z komunity (tedy té první diskuse). Ani tak se ale nepovedlo, pokud jsme chtěli ty vlastnosti loga na praktické použití. A že jsme to zkoušeli dlouho. Aspoň jsme zvolili u nového loga tuto barevnost, abychom navázali. A jestli ses koukal do Martinova PDF, tak přidal pro použití na zahraničních výstavách i variantu s vlaječkou v podtitulku (na straně 3, myslím). Takže ve zkratce: cítíme to stejně a fakt jsme se snažili.

Mimochodem, u těch jiných firem: nejsem snad zas až ta starý :) ale zrovna u Adidasu byla změna loga před lety výrazná, ne? Ještě si z dětství pamatuju ty tři lístky do vějířku a pak najednou "bum!" a úplně nové logo se třemi pruhy do trojúhelníku, u Vietnamců na tržišti pruhů i víc :)
Pán na Žlutém hradě

Villa Legina

Milanv-príklady s adidas, Nike, Škoda etc. nie sú namieste. Nedá sa im nič skryté vyčítať. Ja dám iný príklad: Ak je táto svastika ok, potom je i Machwitz Kaffee logo ok. Milanv, peki: isteže to s argumentáciou uhráte.

Ale tak ako z Machwitz Kaffee loga podľa môjho názoru dýchajú zašlé časy kolonializmu, vtedajšie naivné predstavy v očiach európskych zákazníkov ktorým boli podsúvané mýty o "bezstarostných a šťastných" čiernych zberačkách kávy, nedá sa povedať, že logo je rasistické a predsa je v tom niečo, čo môže čierneho človeka iritovať a ja tomu rozumiem. Tie postavy pôsobia ako karikatúra v dnešnej dobe. Na jednej strane nemožno už dnes povedať "neger", ale zobrazenie, ktoré evokuje takéto pomenovanie - práve tým logom, ktoré už nesedí do súčasnej éry - to problém (možno pre väčšinu) nie je .

A niečo podobné v inom štýle, bude robiť Vaše logo - bude vnášať nepokoj, nepohodu, zmätok do myslí vnímavých ľudí. Som tá posledná, ktorá sa môže vyjadrovať k tejto veci a som si toho vedomá: nie som vo vašom spolku, nebudem nútená používať ho či nosiť na tričku, ide mi len o to a je mi to veľmi ľúto, že sami a dobrovoľne si idete takto škodiť.

Ivansliz

Citace od: milanv kdy 29.01.2018, 15:05:17
Já našel v celém vlákně jedinou konkrétní připomínku/návrh: oddělit slabší linkou ty "study", aby to víc vypadalo jako kostky.

K tomu totiž ani žádný připomínky dát nelze, protože to logo je tragický. Jedna z připomínek, kterou jsem citoval, že to "logo není nic, ani tuctový", byla připomínka architekta, který se designem zabývá (Tady máš praktika z oboru!). Psal jsi něco ve smyslu, že by se člověk vlastně neměl vyjadřovat, pokud nemá zkušenosti z oboru. Ale pardon, na většinu věcí není třeba obor, stačí selskej rozum, příp. cit - a tady v tom logu je cit na nule. A právě v takovýchto tématech fakt odborníky nepotřebuješ. :o To si nech pro vládu odborníků v KSČ.  ::)

Onomu architektovi to připomíná dámské přirození, mě hákový kříž. Dole máte další dva návrhy k diskusi. Vlastně pardon, diskuse tu je stejně k ničemu, rozhodnuto bylo, tak o čem se tu bavíme?  ;D ;D ;D ;D A připomínám, že ta čárka v kosočtverci je RED TILE 1x2 !!!!
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Anatyt


Chairudo

Já to tedy nevidím až tak tragicky jako tu karikaturu výše, ale kromě milovníků puzzle jsem si chvíli připadal jako ve svazu tankistů a tahle fotečka visí na mém pc už pár dní  ;D

Problém je, že i ten selský rozum má každý trochu jiný a k tomu nekonečné množství argumentů.
Jsem zvědavý jak to celé dopadne, jestli se nakonec vrátíme zpátky k Legu, nebo zůstaneme u něčeho "jiného"
Jedno je ale jisté, tričko se zaměřovačem na srdci nikdy nosit nebudu :-\
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Daniel

Milane, přijde mi hodně nefér tady psát, že nikdo nedal žádný návrh (teda že jen jeden)...
Citace od: milanv kdy 29.01.2018, 15:05:17
Já našel v celém vlákně jedinou konkrétní připomínku/návrh...

...když na začátku konverzace psal Peki:
Citace od: peki kdy 23.01.2018, 18:56:41
Asi si nerozumíme nové logo bylo představeno. Další návrhy v této fázi nepotřebujeme...

milanv

@Daniel: to nemělo být nefér, to je nedorozumění. Já myslel detaily, úpravy, poukázání na nějakou drobnost, na kterou jsme zapomněli. A taky samozřejmě na jeho použití, zatím nikde kromě záhlaví stránky není a nikdo ještě neudělal soupis, kde všude se lego používá nebo bude používat. Peki oproti tomu myslel, že logo nebudeme měnit zase za úplně jiné a otevírat novou nekonečnou diskusi.

@Chairudo: naprostý souhlas. Právě kvůli tomu neustálému selskorozumování by to bylo nekonečné a vlastně ani ne moc diskuse. Potřeba byly podložené argumenty testováním apod. Viz výše.

@Ivansliz: tvůj výplod nebudu ani komentovat
Pán na Žlutém hradě

Pool

Přijde mi zbytečné tady o tom dále diskutovat, jednoduše dejte hlasovat a na výběr dejte staré logo, nové logo a třeba nějaké třetí z těch navržených v soutěžním vláknu - třeba viz příloha (myslím je od Milana). A uvidíte jak dopadne hlasování, pokud to nové logo bude na posledním místě, tak asi by všem mělo dojít, že tahle podoba nového loga nebyl krok správným směrem. Nic ve zlém, ale tohle logo mi fakt přijde jako nejhorší volba a pomalu jakékoli jiné navržené v tom soutěžním vláknu, ho určitě v anketě porazí  ;D.

Ivansliz

#86
Chairudo: U tanku jsem čekal, že logo použiješ jako potisk na tank a na ramena vojáků.  >:D Ne jako zaměřovač, ale i to je dobrý.
K selskému rozumu: že je nekonečno argumentů je pravda, a můžeme jako příklad citovat ony názory, co to lidem evokuje: puzzle, svastiku, něco a nic, zaměřovač u tanku, pí(ka)ču (pokémon samozřejmě). To je onen tak trochu jiný a různý selský názor. Ale když dojde na volbu, tak u většiny vítězí kostka s vlajkou! A to je fakt. A lajkové volí kostičku všichni.

Jinak dotaz: vedle nového loga bude i to zjednodušené písmo KOSTKY (?). Protože to staré logo s nápisem "kostky.org" dokázalo zkombinovat před dávnými léty 2 barvy (modrou a černou). V roce 2018 už jsme jen u černé...  ::) Stále postrádám tu modernizaci oproti starému logu.  ::)

Staré logo nebylo staré a poplatné době. Ale NADČASOVÉ - i tak se to dá brát pánové.  ;)

Pool: naprostá pravda!
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

milanv

#87
Tak ještě jednou, stručněji:

Úkolem bylo vyrobit logo, které by nám fungovalo podstatně lépe v praxi (tisky různého druhu, univerzální použitelnost), proto je jeho cena v tomto a ne v líbivosti jedné verze, jedné velikosti a jednoho barevného provedení na jednom jpegu v nějaké anketě. A ze stejného důvodu nemá smysl vybírat z těchto prvních dojmů. (nikým, ani mnou, ani co největší komunitou)

Podrobnosti výše, toto je jen stručný výtah pro Poola a další :)

Pokud někdo vážně chcete jiné logo, tak stejně jako Martin: zpracujte to do stejné kvality, všechny varianty použití, grafický manuál, vše podle zadání - a pak najdeme skupinu kostkařů, kteří to budou ochotní otestovat v praxi a nehodnotit jen podle prvního dojmu. A z takovýchto návrhů a takovýmto způsobem můžeme vybírat. Ne nijak jinak. Ale teď je tu toto logo a dokud mě někdo nepřesvědčí o propracovaném jiném podle opravdového zadání, tak mu pomáhat iniciovat nic nového nebudu.
Pán na Žlutém hradě

Ivansliz

#88
Pool: Vaše kostka je zas jak ruská vlajka.   >:D  ;D Ale jo - radši Ruskou brick 1x1, než to současný.  :'(

Přikláním se také k hlasování.  ;)

milanv: Pokud má někdo vyrobit lepší logo, určitě to v žádném případě nesmí zpracovat do kvality vašeho nového loga, ale to vlastně ani nebude těžké (jedině, že by někdo chtěl klesnout vědomě níž).  ;D ;D I to, co udělal Chairudo, bylo celkem cool.  8)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Ravenhorn

Já mám teda taky na logo nic moc pozitivní názor.

Ukázal jsem ho dvěma ženám. Jedna mi řekla o co se jedná, k čemu to logo je. Tak ji říkám že k největšímu webu o Legu v ČR a že tam jsou vidět ty kostičky a ona že je vůbec v tom neviděla. Druhá mi řekla co to je, že to je jako hákový kříž. Ta první se přidala a řekla jo vypadá to tak.

Takže asi tak k pozorování dvou lidí kteří o tom nic nevěděli a jejich následná reakce.
Castle, Pirates a Star Wars.