(Vlastní) Alternativní modely ze setů Star Wars 75147 a 75148

Založil Tomik, 25.07.2016, 20:12:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Přesto, že se mi líbí Star Wars, jsem si první LEGO set s touto tématikou postavil teprve minulý týden. Dostal jsem do ruky tyto dva sety:
75147 - StarScavenger
75148 - Setkání na Jakku
a úkol postavit z každého něco jiného, alternativního.

Začal jsem se setkáním na Jakku. Vzhledem k přítomnosti nožiček padla volba na stavbu nějakého zvířete, ze kterého se nakonec vyklubal drak. Drak má poměrně dost kloubů, takže se dá pěkně polohovat. Nejvíce polohování umožňují křídla, která se dají složit na záda. Draka jsem ještě doplnil truhlou s pokladem.





Potom přišel na řadu druhý set - StarScavenger. Dovolím si jednu drobnou vsuvku - viděl někdo z vás tuhle "věc" v některé z epizod Star Wars? Já si jí z filmů vůbec nevybavuju a moc mi do Hvězdných válek nesedí...

Pojďme zpátky k mému modelu - po roztřídění dílů jsem zjistil, že obsah setu by se dal nejlépe popsat jako "hromada šedivých kostek". Dalo mi celkem zabrat, než jsem konečně dostal nápad, co z toho postavit - raketoplán! Hotový model má otevírací dveře nákladového prostoru a vyklápěcí střechu kokpitu. Bohužel jsem neměl dost času, abych se pokusil o stavbu nějakého ramena nebo jeřábu pro manipulaci s nákladem.





www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Foton

Star Scavenger mi taky nic neříká, a ani googlu na prvních pár pokusů. Drak se mi líbí hodně, raketopláne je "jen" dobrý.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

DarkDrago

Odpověď na tvoji otázku je taková, že set nebyl k vidění nikde ve filmu, ale protože patří do stejného vesmíru/ příběhu LEGO ho vydalo.
Jinými slovy stroj je z jinší doby než filmy...

Jinak obě alternativy se ti povedly ;)
Dračí páni s mocí ohně...

grohl


STARHAWK

Stroj je z noveho detskeho serialu Freemakers, zberaci vesmirneho srotu. V SW univerze dovtedy neexistoval, bol vytvoreny pre serial ako domovska lod rodini Freemakerov. Zaklad ale ma v lodiach z Old Republic. Inak ten alternativ model z StrScavengera je presne co ta rodina robi, zbieraju srot a vyrabaju rozne lode, ktore potom predavaju, takze sa to aj hodi k teme.

Drak sa mi paci este viac ako raketoplan.

Tomik

Díky všem za komentáře a objasnění původu StarScavengera. Teď jsem už alespoň chápu, proč je ten StarScavenger levnější než setkání na Jakku, i když je to větší set s více díly. Hádám, že licence na scénu ze VII. epizody je mastnější než na loď z málo známého seriálu...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Nechce se mi vytvářet nové vlákno, tak to hodím sem.

Dostalo se mi do rukou dalších pár nových setů ke stavbě alternativních modelů pro Stream a byl mezi nimi i jeden ze série STAR WARS. Tentokrát šlo o Eclipse Figther (číslo setu 75145). Hned po letmém zkouknutí modelu mi bylo jasné, že z něj postavím nějakou stíhačku, a takhle to dopadlo:



Stíhačka má otevírací kokpit, kam se vleze minifig, sklápěcí konce křídel a dva tryskové motory.



Další fotky jsou na MOCpages
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Icewalker

Jak raketoplán, tak stíhačka, jsou alternativami, které využitím kostek a finálním designem předčí původní modely. Zvlášť originální Scavenger je taková vykuchaná hrouda s bagříčkem uvnitř, což se naštěstí o tvém raketoplánu říct nedá :)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr