Železniční muzeum Výtopna Jaroměř

Založil Matthes_CS, 26.03.2019, 22:34:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Matthes_CS

Jak už zaznělo v mém trains tématu, tak vypomáhám v železničním muzeum Výtopna Jaroměř (webovky nic moc, brzo budou jsou nové) a už ve zmiňovaném tématu se navrhovala hromadná návštěva muzea kostkaři a teď v Ostravě se mě vás taky pár ptalo na návštěvu. Takže všichni jste vítáni, ať už samostatně nebo jako hromadný zájezd. Oficiálně budeme otevírat o velikonocích a do letních prázdnin, a v září a říjen, je otevřeno o víkendech a svátcích, o prázdninách denně od 9 do 16 hodin. Není problém zařídit i prohlídku mimo otevírací dobu, stačí jen dát vědět (napsat mi tady, nebo na fb pár dní předem) a můžu se pokusit i zajednat strojvedoucího, protože ve výtopně máme unikátní akumulátorovou lokomotivu, takže v té je možné bez příprav malou jízdu po areálu zařídit (jízdné dobrovolné). Jinak jsou na letošek plánovené tyto akce:

  • 4.5. - Zahájení sezóny nostalgickým vlakem, pojedou motoráky řady T211
  • 8.5. - Parní vlak ze Semil k nám do Jaroměře, pojede Turnovácký Kafemlejnek 310.0134
  • 11.5. - Parní vlak na pochod Václavice - Havlovice, zase Kafemlejnek 310.0134 do Náchoda a Václavic a zpět
  • 17.5. - Muzejní noc ve výtopně, otevřeno do půlnoci, bude doprovodný program, jízdy po areálu v akumulátorce a T211, otáčení autodrezíny, rozsvěcení návěstidel a lokomotiv
  • 1.6. - 160 let trati Jaroměř - Malé Svatoňovice, bude jezdit zase Kafemlejnek 310.0134 (2.6. bude jezdit ještě do Hradce)
  • 3. - 4.8. - Zahradní železnice ve výtopně, přijede pán z německa se zahradní parní železnicí, plánujeme udělat dětský den s merkurovým kolejištěm, modelářským, budu tam já s legovým a jste také zváni něco ukázat
  • 31.8. - Nábřeží paromilů 2019, není to naše akce, ale nejspíš se jí zase zúčastníme, loni jsem byl s lego kolejištěm, letos se uvidí, jestli pojede G kolejiště, já, nebo oboje

Další jízdy zatím plánované nejsou, jelikož přes prázdniny bude pokračovat rekonstrukce a výluka na Jaroměřském nádraží. Jinak je možné objednat i vlastní soukromou či veřejnou jízdu, jak s našima bobíkama T211 nebo parní lokomotivou, ale to už je trošku větší peníz.

Takže ještě jednou vás všechny zvu na návštěvu a rád vás po muzeu provedu.

Matthes_CS

Tak už jsou nové webové stránky a na stránkách akcí už jsou k většině přidané podrobnosti a jízdní rády. Ještě doplním k muzejní noci, že tam je vstupné dobrovolné, ale vzhledem k tomu, že tou dobou už se bude stavět Kostkování v Olomouci, tak to tady moc lidí neosloví.

Matthes_CS

Vyšel nový díl časopisu Země Světa s podtitulem Východní Čehy, kde je k nalezení článek o našem muzeu, kde jsou mimo jiné zmíněny i akce Mašinky a hračky, Kostky.org a LEGO (trochu nesprávně). Jsou tam i fotky z roku 2019 a pár kostkařů je tam k vidění :)