Výběr délky kontejnerů na vagóny.

Založil Slick7, 18.01.2013, 19:21:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Slick7

 Tak jsem si nedávno udělal radost a koupil jsem si train set Maersk 10219, super set, ale trochu mě naštvalo, jaký rozměr kontejnerů tam byl. Fakt nechápu, proč už to jednou pro vždy neupraví a trochu si tyhle věci nenanormují. Mám taky set 7939, tam jsou kontejnery o délce 24 studů a tyhle Maersk jsou 32 studů, takže to samozřejmě nejde na tahač, ani na vagón, prostě nic nepasuje. Lego tedy všem úspěšně zamotalo hlavy a hlavně dalo do hlavy brouka, kterou cestou se vydat?
  Co vy na to, pujdete cestou 32, nebo 24 studů?
       
       Já osobně si vyberu 24, protože ty kamiony naložené kontejnery o délce 32 studů jsou už obludně dlouhé a pokud se umístí na lego silnice, je to už absolutně out.   :P

Slick7

#1
 Dal bych sem pěkné, dokumentační foto, ale bohužel mi nejdou vkládat fotky, i když mají malou velikost, nevím, kde je chyba.  :P

Thrawn

History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Slick7

#3
   


Slick7


Michal Budinský

#5
Ahoj.

Skutočné kontajnery najú dľžky 3 ,6, 9  a 12 metrov.Ten12 metrový môže reprezentovať 24 studový (prípadne 26 studový "ako v mojom prípade") 32 studové kontajnery mi prídu až príliž dlhé i mne .Ja som išiel vlastnou cestou ,pretože dizajn mi nijako nepasoval a dľžka mojich kontajnerov je 13 studov čo má reprezentovať 6 metrový kontajner. :)

Viď tretí a piaty môj príspevok v tomto vlákne: 

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=36421.0

Toš môj pohľad "staviteľa".

Slick7

 Design kontejnerů si chci také předělat, ale nebudu si předělávat vagóny, co už mám postavené na 24 studové kontyše. Tohle téma jsem založil spíš v tom ohledu, aby jsme se pokusili domluvit na určité normě kontejnerů aspoň my, vláčkaři, kteří se občas sejdeme na nějáké společné výstavě a byla by škoda,kdyby naše výtvory nebyly kompaktibilní, nebo by se dokonce diametrálně odlišovali. Co ty na to Peki?

waf

A to jsou ještě 10 studové, např. v 7994 LEGO City Harbor :)