zařazení setu do tématu

Založil Aki, 06.07.2005, 12:55:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Aki

Když jsem se tady dohadovali zda jsou Ninjové téma či pouze subtéma, pozorně jsem si prostudoval tématické rozdělení na Lugnetu a mimo jiné jsem zjistil, že noví Vikingové jsou uvedeni jako samostatné téma. Osobně mne to dost překvapilo. Sám bych je řadil spíše k Castle. Kdo vůbec rozhoduje o takovémto zařazení? A co si o tom myslíte?

rdk

No, jestli ninjové podle tebe nepatří do castle, tak vikingové už vůbec ne  ;D ;D

Aki


chadzi

ufff to je debata, vikingove tam nejsou protoze to je tematicky samostatna linie, stejne jako treba napriklad pirati. to rozdeleni dela lego podle myho nazoru tak ze se podivaji na atraktivnost/zajimavost/sirku zaberu danyho tematu a bud vytvori novou kategorii (napr vikingove), nebo to hodi pod existujici..

Aki

Nevěřím, že to vymýšlí lego! V tom případě by nemohl být spor o tom kam patří Ninjové! V katalozích jsou vždy uváděné jako samostatné téma. Proč bychom se tedy přeli zda je to subtéma Castle či nikoli. Stejně tak by KK nebyli zařazování pod Castle atd.

rdk

Jistěže to nevymýšlí lego. To má jen řady "Ninjové," "Black Knights," "Piráti" ....

Další zatřídění si vymysleli afolové a dali ninje do castlu, kam až tak zcela nezapadají.

No a vikingové tam taky nezapadají a dali je extra...

Hledáme logiku tam, kde není a to třídění se vyvíjelo živelně.

chadzi

heh to sem lama si fakt myslel ze to je oficialni trideni podle lega, vubec mi nedoslo ze zadny trideni nedelaji.

megalamer :oooo)

btw to je jen dobre, protoze tato debata je slusne receno o h*vne

Rob

podle mě jsou vikingové mimo ze stejného důvodu, jako piráti - prostě je to mimo tradiční chápání castle (já vím, že tam ti ninjové správně taky nemají být, ale..)

hlavní důvod bude nejspíš, že castle je typicky suchozemský, zatímco vikingové jsou na vodě.

Je to ale spíš dohad. Rozhodně bych v tom nehledal nějaké historické souvislosti nebo podobnosti ve způsobu života. Nejlogičtější se mi zdá třídění "co jde s čím dohromady" z dětského pohledu - na druhou stranu pak nechápu, proč je Soccer samostatné téma a není to subtéma pod Sports - i když řada Sports byla oficiálně uvedena později než Soccer. Třeba ale Lego Island je z tohohle hlediska taky mimo mísu, protože tematicky to patří do Town.

Taky si myslím, že hledáme systém tam, kde není žádnej. Podle toho jakej bordel vládne v managementu TLC (viz aféra s šedivejma - oni do té doby, než barvy změnili, ani neměli potuchy jak je to pro AFOLy důležitý a kolik systematizace AFOLové udělali, protože interně LEGO snad nic takovýho nemělo!)
Rob

chadzi

btw jak to vubec vypada s oldgray - nejaka sance ze to znova zacnou pouzivat?

Rob

nope. Jen se lego zavázalo, že udělá seznam barev, na který se v budoucnu už nešáhne.

shodou okolností je na něm jak ta bluish gray, tak ta vyblitá hnědá.. (aspoň pokud se pamatuju - šlo by to dohledat na lugnetu)
Rob

Colonel32

jindrous rikal, ze je nadobro mrtva.... (vzdycky kdyz reknu, ze by to chtelo tohle a tohle v oldgrey) ale pust me do vedeni LEGA, a jeste dneska vecer ji mas zpatky, spolu s monorailem, a reedici 12v veci s novejma, 3-napravovejma 9v motorama

Jindroush

Jo, je mrtvá, na poslední color table, která je z nějakýho důvodu označená jako 2006, jsou prostě nový barvy. Těch změn je/bylo hafo, ale u těhle tří to bolelo nejvíc.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

to fakt nechapu proc, to tam musi nekdo brat osobne - deti tu zmenu prece nepoznaji a komunita by byla nadsena...

Jindroush

Jak zase osobně? Nejmíň od poloviny roku 2004 se seká jen nová šedá. A teď navrhuješ, ať ty tuny dílů vyházej, obnověj kontrakty na starou šedou, nalisujuou půl roku zásob dopředu atd.? (Čísla si cucám z palce, ale co vím o logistice a tak, tak se moc nepletu).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

no a do roku 2004 (cca 20 let) se sekala jen klasicka, tak nevim proc by nemohli v novych setech pouzivat tu puvodni (treba az spotrebujou stavajici zasoby). ani jeden z nas nezna cisla a to jak to rychle toci ve skladech takze tezko delat zavery bez detailnejsich znalosti. ja si ale myslim ze by to takovej problem nebyl. ta mdstone je fakt bleee

Jindroush

A z čeho myslíš, že byly ty podivný sety 200+200 a 1000+500 a TESCO hrabáky? Starý colory se vyházely, akorát zbylo trochu starý šedý a ta se bude cpát do neviditelných míst v setech.

Další přebytky se drtí.

A MdStone není až tak strašná, to DkStone je děsivá.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

jojo ta je fakt megavodpor, jedina vec co mi vadi na xxl jerabu.

stejne by to mohli udelat, nebo aspon ozivit stary castle veci (hinge, zdi, atd...)

Aki

Citace od: chadzi kdy 06.07.2005, 13:35:28
heh to sem lama si fakt myslel ze to je oficialni trideni podle lega, vubec mi nedoslo ze zadny trideni nedelaji. To je jen dobre, protoze tato debata je slusne receno o h*vne
Proč tak drsně?  :-\  Já se považuji primárně za sběratele a až pak za stavitele. A je tedy pro mne duležité mít věci nějak zařazené a utříděné. Nevidím na to nic špatého, ani prázdného.  :-*

chadzi

protoze mi prijde prinejmensim ujety o tom polemizovat v x prispevcich jako kdyby slo o nedo megapodstatnyho... ale samozrejme se mnou nemusis souhlasit, to je jen muj horkohlavy nazor  ;)

Aki

Citace od: chadzi kdy 06.07.2005, 14:10:26
protoze mi prijde prinejmensim ujety o tom polemizovat v x prispevcich jako kdyby slo o nedo megapodstatnyho.
Tož pro mně to právě podstatné je. Sbírám pouze řadu Castle a jestli tam nějaké subtéma ještě spadá či nikoli, je pro mně opravdu důležité. Je to mnohdy jediný důvod k tomu to koupit!  8) Což ti sice může přijít ujetý, ale jak jsem napsal jsem primárně sběratel a nikoliv stavitel (i když i za toho se považuji).

chadzi

jasne, pohoda. ja sem taky sberatel vic nez stavitel (musim nejdriv nasbirat dost setu / bulk bricks) abych moh povysit na stavitele  ;) jinak castle je super, ale ja sbiram spis podle obrazku nez zarazeni do kategorie.... bohuzel muj castle wishlist obsahuje skoro vsechny vydany sety, takze musim hodne setrit...

myth

Citace od: chadzi kdy 06.07.2005, 14:26:59
bohuzel muj castle wishlist obsahuje skoro vsechny vydany sety, takze musim hodne setrit...

Taký sme tu dvaja ;)
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Colonel32


Micho

Citace od: Jindroush kdy 06.07.2005, 13:57:52
Další přebytky se drtí.

Čo to znamená? Že to normálne zlikvidujú?

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

To je od nich škaredé ...  :(

Mohli by to dať na podporu rozvojových krajín ... Napríklad SVK ... ;D

Mates

Citace od: Micho kdy 06.07.2005, 22:33:10
To je od nich ąkaredé ...  :(

Mohli by to da» na podporu rozvojových krajín ... Napríklad SVK ... ;D
Souhlas.... i já bych ze sebe udělal "rozvojáře"....  ;D ::) >:D

chadzi


otaznik


Jindroush

Jo, dyk tam píšou:
Citace
These elements have been produced in the 2003 color scheme.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)