momentky ze stavění

Založil peki, 14.02.2014, 20:46:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

V pátek jsme přesunuli věci které jsme měli uskladněné u Mirka. A také se přidali místní stavitelé (matka,Peesko). Také se objevil vasyk. Mirek si v muzeu i ustlal  ;D

Micho

Mirek sa vopchá všade, Vasyk nemôže nikde chýbať a ďalší stavitelia pri stavbách ... Pekné momentky, tie mám najradšej ...  ;D

peki

#2
Včera jsem fotit nestíhal. Tak jenom telegraficky pár postřehů. Protože jsem měl k ruce i  pomocníka z řad kostkářů (nováčka  Jarda Farský - Farky_cz) rozhodl jsem se ho pořádné otestovat:
- několikrát jsem změnil obsah některých vitrin a kejího úkolem bylo modely prohodit
- částečně jsem rozebral některé MOC (pochopitelně pouze stavitelů, kteří v Berouně nebyli  ;D ) a jeho úkolem bylo to podle fotky v mobilním telefonu poskládat.
- poslední zkouškou bylo skládání mozaiky s logem kostky.org, která se při pokusu o zavěšení měla tendenci vracet do původního stavu tedy kostek.
Farky_cz ve všech disciplinách obstál na výbornou.

Další zajímavostí sobotního dne byla hra se zaměstnanci muzea, kterou jsme hráli naposledy v Jeseníku. .Dá se nazvat kdo vydrží déle. Hra je určená pro dva týmy:

první tým tvoří pracovníci muzea
druhý tým zástupci kostek a jejich MOC. 

Její princip spočívá v tom, že muzejníci začnou vytahovat postupně předem nenahlášené vitriny. Úkolem kostkařů je tyto vitriny zaplnit.  Týmu kostkařů se opět podařilo zvítězit  ;)

Včerejší stavění (a převoz Apollova MOC) bych zakončil jedním všeobecným moudrem:

Pokud stavíš něco velkého změř si napřed rozměry dveří v bytě  ;D
Pokud se pokusíš pronést  MOC který je širší než otvor v bytě/pokoji pomocí naklonění MOC dojde vlivem zemské gravitace k působení síly o velikosti

F=m.g
g je tíhové gravitační zrychleni, po zaokrouhlení (v rámci zjednodušení výpočtu)  můžeme doplnit 10.
m je hmotnost částí MOC, které spadnou na zem, a rozloží se na základní kostky  ;D

Pří pádu části modelu na zem se ti schová/zmizí několik kostek.


Apollo

Citace od: peki kdy 16.02.2014, 07:50:48
Včerejší stavění (a převoz Apollova MOC) bych zakončil jedním všeobecným moudrem:

Pokud stavíš něco velkého změř si napřed rozměry dveří v bytě  ;D
Pokud se pokusíš pronést  MOC který je širší než otvor v bytě/pokoji pomocí naklonění MOC dojde vlivem zemské gravitace k působení síly o velikosti

F=m.g
g je tíhové gravitační zrychleni, po zaokrouhlení (v rámci zjednodušení výpočtu)  můžeme doplnit 10.
m je hmotnost částí MOC, které spadnou na zem, a rozloží se na základní kostky  ;D

Pří pádu části modelu na zem se ti schová/zmizí několik kostek.

A nejvtipnější na tom je, že přesně z tohohle důvodu je model rozebírací na dvě části. 9__9 Příště už nebudu pokoušet osud a rovnou to rozdělám... ^__^;;
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Farky_cz

Peki: Dík za všechno, byl to pro mne geniálně strávený čas a návrat do dětských let :) Za těch 30 let udělalo LEGO strašně velký skok co se týče barev a tvarů. To, co jsem na těch všech modelech viděl za kostky, z toho se mi točily panenky a hlavně netradiční použití známých kostek, tomu sem se občas musel smát - jak je to geniálně jednoduché, jen na to přijít.

Mirek: Díky za možnost nahlédnout do tvého království, máš to náramně vymyšlený a ať se ti daří s těmi svítícími přejezdy. Ještě promysli, jestli nechceš udělat aktivní zavírání závor. >:D

Celkově bylo úžasný vidět všechny ty stavitele se svými modely - samí tvůrčí lidé s nápady které se nebojí realizovat.
Zpět u Lega po třicítce.


peki

Z podpory od Lega kostky zadara a 5 000 Kč z půjčovného (Lipno 2013) na baseplate, jsou pro kostky pořízeny tyto mozaiky. Musíme ale vychytat to uchycení. Na LP to loni vyřešily (v dětském koutku nástěnky na stavění pro děti).

peki

#7
V první výstavní místnosti bude Herna. LP zapůjčilo 2 Lego stolky. Stolky nemůže půjčit Lego trainding, protože v muzeu není tzv. "free zona", vybírá se vstupné a akce trvá více jak 30 dní. Tyto pravidla byla objasněna na jednání v traidingu 22.1.2014.

V herně je:
kolejišťátko, před kterým je i
-  první testovací okruh GBC modulů.

Na kolejišti bude jezdit jeden vláček ovládaný tlačítkem. GBC moduly se budou pouštět také tlačítkem (zvonkové - držím= moduly pracují). Po stěnách jsou rozvěšeny komiksy v klipech (zapůjčeno od LP). Pravděpodobně zde bude i Max a Pax (propagační komiks) formát 2 x A3.

Ve výloze je Staroměstská radnice. Původě zde byla i kaple, ale nakonec vzhledem k rozměrům došlo k přesunu, takže je tam klášter od Apolla. Výloha je zakryta neprůhlednou zástěnou, na které bude propagace naší další akce LP 2014. Z herny se vchází do druhé místnosti kde začíná výstava exponátů.

peki

#8
Ve druhé místnosti je pak hlavní výstavní plocha, která je tvořena zástěnou 2x6 m. Jsou zde 4 vitriny 70 x70. Nově přibyla vitrina 100 x100.  Byly sem přesunuty 2 (z původně avizovaných 4) celoskleněných vitrin.  Za zástěnu šel podle předchozí dohody:
- parník
- základna Mtron
- pirátská bitva

do vitrin 70x70 jsme nakonec umístili:
- model kaple ze Svatého Jana pod Skalou
- Model části ideálního vrcholně středověkého městského centra ze Střední Evropy. 
- prezentace Simpson house recenze zde
-  sbírka minifigů (chybí jenom zlaťák)

Do celoskleněných vitrin
spodky
-zeměkoule
- Dakar
vršek
požární tatra 815
dobývání města křižáckým vojskem

Vitrina 100x100
- vesnička

Výloha je pohledová jak z venku tak zevnitř. Je v ní umístěno vlakové dioráma opavské nádraží a vlaky CD.

MLT

Citace od: peki kdy 16.02.2014, 22:45:01
Musíme ale vychytat to uchycení. Na LP to loni vyřešily (v dětském koutku nástěnky na stavění pro děti).

Já mozaiky (menší) řeším takto :

https://www.facebook.com/250952005019879/photos/a.402140803234331.1073741827.250952005019879/402140839900994/?type=1&relevant_count=1

https://www.facebook.com/250952005019879/photos/pb.250952005019879.-2207520000.1392590588./411438612304550/?type=3&theater

Je to zasklené - čelní strana, boční strany a ze spodní strany "límec" aby to drželo a bylo možné přilepit závěsy.

Výhody : bricky drží pohromadě, nepráší se na to  ;)
Nevýhody : je to těžké a musí se to pořádně přidělat (pověsit) aby to někoho nezabilo

Další způsob na větší mozaiku (144x288 studů) nyní testuji. Kvůli hmotnosti skla a případnému převozu bude mozaika rozebíratelná.
Klasický obrazový rám - hliníkový - a místo skla plexi z důvodu hmotnosti. Al rám se dá lehce rozpojit v rozích, plexi vyndat a lze to krásně převážet.
Uvidím jak se osvědčí test, pokud vše vydrží půjde to nad vstup do našeho muzea. bez testu jsem to neriskoval, má to skoro 100 kilo.
Bude-li zde zájem, můžu pak poslat foto + řešení.

peki

Schodištěm se dostaneme do horní části muzea. Na schodišti budou umístěny mozaiky znaků. Na chodbě je zasklené okno. Dále 4 vitriny 30x30 se 3 policemi. Nově přibyla druhá vitrina 100x100 , dvě vitriny 70x70 a další dvě vitriny. Dřevěným schodištěm, které slouží i jako sedačky v případě promítání (bude film jako na LP)

peki

Schodištem se dostaneme do poslední místnosti. Zde byly vitriny podle plánu.

peki

U vstupu do muzea uvítá návštěvníky krtek.

mirek


FilipS

Posílám pár fotek, nic uceleného, spíš sem fotil, co mi padlo do oka.
Link