Amatérská lego RC drift kára

Založil Mistrstav, 25.12.2018, 15:44:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mistrstav

Dobrý den,
začaly Vánoce, a tak jsem zase usedl k legu a už mi moje hlava zase nestačí. Začal jsem stavět drift auto z technika. Snažil jsem se ho udělat co nejrealističtější a tak jsem vpředu použil svůj nápad na Mc Phersonovo typ odpružení. Jako motor jsem zvolil dva XL motory, které jsou taky ve předu a proto mi ve předu moc místa nezbylo. Ale ještě potřebuji nějak vyrešit zatáčení (musí být taky na ovládání), s tím, že bych rád zachoval rejdy takové, které jsou teď na obrázku. Inspiroval jsem se rc drift šasi z číny Fijon Fj9.
Rád bych se vás tedy zeptal, jestli by mi někdo nemohl poradit s tím zatáčením. Pro potěšení jsem zde přidal i fotky zadní nápravy. Rád bych se vás také zeptal co si o mém výtvoru myslíte (neberte prosím na vědomí barvy a předem se omlouvám za epileptické záchvaty).
Děkuji moc a přeji krásný zbytek Vánoc a Šťastný nový rok

Stimpi

Na řízení tam moc prostoru nevidim :( jak to funguje, když nasadíš gumy? Nebylo by lepší šoupnout ty motory na střed auta, nebo dozadu?

otaznik

A tohle fakt jezdí? Podle fotek bych tipnul, že se to po pár vteřinách rozpadne.

HD

Líbí se mi Tvoje vinuté pružiny. Odkud jsou? RC?
před tím, než budu možná schopen  poradit s konstrukcí nápravy, bych se rád zeptal na pár drobností:
Co čekáš od auta - opravdu jízdu smykem, nebo jen vzhled driftovacího speciálu? (Jelikož máš však namontované motory a řešíš rejd, předpokládám v dalším textu první možnost)
Proč jsou motory nakřivo/ nastojato? (ovlivnění výšky těžiště? realističtější zástavba?) Jak jsou řešeny těhlice na přední nápravě? Jak je zajištěno spojení těhlice s osou pérování - ten U-kloub moc pevný určitě nebude - vážně bych rád viděl detail přední nápravy, ideálně bez kol a zespodu a ze strany.
Než ale začneš se tavbou přední nápravy, oprav si prosím tu zadní. Určitě bych na tvém místě nepoužíval U-klouby, a pokud přeci jen si jeiich použití konstrukce žádá, tak rozhodně ne takto nepřirozeně zahnuté - i přes jejich správné zarovnání bude úhlová rychlost kola dosti proměnlivá (v rámci jedné otáčky), což k jízdě smykem moc nepomůže.
Stavbou vozidla pro drift jsem se jeden čas také zabýval, avšak po roce snažení jsem toho zanechal (a projekt uložil do poličky), protože jediné, čeho jsem docílil byly celkem slušné hodiny a efektní výjezd z nich a to jen na hladkém povrchu. K vysněné jízdě podobné té, kterou provádějí RC auta, vybavená další doplňkovou elektronikou, jsem se nepřiblížil ani trochu. Pravda, chtělo to asi silnější motorek, lepší AKU, poháněná všechna 4 kola přitom přední jen tak, aby nezpomalovala zadní (volnoběžka), citlivější servo, homokinetické klouby na přední poháněné nápravě (U-klouby mají proměnlivou výstupní rychlost, CV-klouby malý rejd) a menší vůle a odpory čepového tření (ale to by pak už nebylo LEGO).

Hlavně ale to moje bylo o dost menší (a lehčí (bez odpružení)), takže mám obavu, že se Tvoje auto nedostane ani do smyku na místě ("hodiny"). Rád bych se mýlil, a proto Ti držím palce, aby se stavba povedla.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Mistrstav

Stimpi: No s gumama jsem to ještě nezkoušel a ani to neplánuju. Ve ještě zvažuju možnost, že bych docuta dal nějakou vícestupňovou převodovku, která by logicky musela být v uprostřed. Šlo mi taky o to aby byla váha rozložena 60:40 kupředu a v zadu už jsou baterie. Uvidím, jak se to tam vejde a kdyžtak to změním.

Mistrstav

Otaznik: no zatím to nejzdí. Říkám, že začínám. Ten zadek budu muset přepracovat, ale ten předek funguje.

Mistrstav

HD
No je mi jasné, že to nikdy hezky jezdit nebude i ta čína stojí okolo 10k a pravá kvalita stojí nejméně 20k. Spýš jsem si to chtěl vyzkoušet. Jelikož mám doma 3d tiskáru přemýšlím o tom, že sk vytisknu koverzi na RC motor a servo z modelu WL toys Vortex. Má celekem silnej motor. Jezdí klidně 70km/h. Tak bych tam mohl dát elektriku z něj. Tu zadní nápravu jdu ihned přestavět. Udělám to komplet z lega a uvidim jak to bude jezdit.

Mistrstav

Tady posílám fotky přední nápravy.

Mistrstav